Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Bøf Bourgogne

Bøf Bourgogne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksetykkam

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :


Bøf Bourgogne, billede 4 Bøf Bourgogne, billede 1 Bøf Bourgogne, billede 2 Bøf Bourgogne, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 ½ kg.oksetykkam u/ben
200 gramrøget bacon u/svær
400 gramchampignon
20-25 chalotteløg (eller syltede perleløg)
2 fedhvidløg (knuses)
½ - 3/4 flaskehalvtør rød bourgogne
2 spsk.hvedemel
 Salt
 Peber
2 spsk.vindruekerneolie
 
 Krydderbuket:
1 bundtpersille
1 kvisttimian
1 laurbærblad
½ porre
 
Opskrift:
Afskær evt. hinder og sener fra kødet. Tør det af med køkkenrulle og skær det i ikke for små terninger (4x4 cm). Drys kødet med mel og bland det med salt og peber.

Skær røget bacon i mindre terninger. Steg baconterningerne i sit eget fedt i en gryde. Tag de brunede baconterninger op og læg dem til side.

Tilsæt olie og brun de pillede chalotteløg. (Bruges der syltede løg skal de ikke brunes). Tag også løgene op.

Brun kødterningerne, evt. af et par gange. Kom løg og bacon-terninger i gryden med det brunede kød. Tilsæt de knuste hvidløg. Kom krydderbuketten i.

Hæld rødvin ved så kødet akkurat er dækket. Bring det i kog, læg et tætsluttende låg på, og lad retten simre ved svag varme til kødet er mørt. (ca. 1 1/2 time).

Rens og skyl champignon, brun dem på en pande. Tilsæt champignon til retten ca. 10 min. før den er færdig.

Retten kan evt. jævnes lidt med en smørbolle hvis den ønskes lidt tykkere.

Champignon kan evt. erstattes med små brødcroutoner der smørristes med knust hvidløg. Det er et godt gammelt råd at bruge en lige så god rødvin til retten, som man vil drikke til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (24 stemmer)

Opskriften er vist 77738 gange,
og udskrevet 2033 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Carl-Erik  -  2010-10-22 15:39:46
Lækkert groft brød, kan også være lækkert.

Rune  -  0000-00-00 00:00:00
Efter den oprindelige opskrift spiser man en grov kartoffelmos og godt brød til!

RBM  -  0000-00-00 00:00:00
Det er da nemt... helst kartoffelmos... ellers ris...

birthe  -  0000-00-00 00:00:00
hvad spiser man til?