Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Yorkshire pudding

Yorkshire pudding, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Diverse Tilbehør

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : England

EnglandIndsendt :


Yorkshire pudding, billede 4 Yorkshire pudding, billede 1 Yorkshire pudding, billede 2 Yorkshire pudding, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 dl. Solsikkeolie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
115 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Yorkshirepuddingerne laves i form. Hæld en halv centimeter olie i hvert hul. Sæt formen ned i en større bradepande og stil den ind i en 230 grader C. alm. ovn. Det er vigtigt, at olien er varm, når man hælder dejen i.


Til dejen piskes mel, æg, mælk og salt godt sammen, så der ikke er klumper. Hvis dejen får lov at stå en dag, bliver yorkshirepuddingerne større og lettere, men man kan få næsten samme effekt ved at tilsætte lidt ekstra mel til dejen.

Når olien er rygende varm, hældes dejen hurtigt op i hullerne med en øseske. Hvis olien bliver kold, falder yorkshirepuddingerne sammen. Når dejen er fordelt, skal de bage i 35 minutter, eller til de er mørkt gyldne.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (64 stemmer)

Opskriften er vist 122963 gange,
og udskrevet 1580 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 7215 (1717 kcal)
KJ pr. Pers. 1803 (429 kcal)
Vægt ialt 685 gram
Vægt pr. Pers. 171 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1053 KJ (250 kcal)
Protein 7.8 gram
Fedt 18.5 gram
Kulhydrat 14.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Anna kathrina Højgaard  -  2018-11-16 13:40:12
Fungerede første gang,alletiders!

Lea  -  2018-03-31 12:01:18
Har lige set video med Jamie Oliver. Hvad enten man bruger hans eller denne opskrift kan vist komme ud på et. Lækkert og nemt.

Sandra  -  2017-07-17 13:43:22
Overhovedet ikke som de originale. Smager bare af æg og er ekstrem fede. Så hellere bruge opskrifter fra Jamie Oliver

Mr. Taylor  -  2016-12-10 18:19:55
Fantastisk opskrift - ville ønske man kunne ligge billeder med sin kommentar. Jeg brugte dog 135gram mel.

Lars  -  2015-04-12 06:13:25
En af de mest uforståelige opskrifter jeg nogensinde har læst!

christian johansen  -  2015-01-05 08:41:32
Jeg fortrækker at hælde en stor spiseskefuld solsikke olie op i formene og derefter sætte dem ind i den forvarmede ovn i ca 10 min derefter hurtigt hælde ca 1 cm dej op i formene det er vigtigt at man kan se at dejen begynder at bage med det samme derefter ind i ovnen til de er gyldenbrune. husk åben ikke ovnen før de er færdige da de ellers vil falde sammen. Yorkshire puddings er perfekte til okse gryde steg, og husk at hullet der er dannet i puddingen er til at fylde god sovs ned i. Velbekommen

NHHK  -  2013-11-21 01:02:39
Minder den ikke meget om butterdej?

vibser  -  2012-09-29 13:52:46
Jeg skal have gæster (ca. 25 pers) og vil gerne lave dem, men kan man lave nogle af dem på forhånd - det bliver lidt presset at lave 25 lige før man skal servere maden

Hanne K   -  2011-09-06 12:36:47
flere spørger hvad man spiser til, men jeg vil hellere sige hvad man spiser dem til. De er god tilbehør til eksempelvis en roastbeef, men ellers alt oksekød, der giver en kraftig sauce.

MissFaith  -  2011-03-03 21:15:15
Hvad spiser man til det? :)

Pierson Jr.  -  2009-10-05 20:26:30
Den er go. Kan varmt anbefale "ATORA Beef Suit" som alternativ til olie. Det menes at Yorkshire Pudding, har sin oprindelse, fra det nordlige England, hvor man har opskrifter tilbage fra starten af 1700 tallet, beskrevet som "A dripping pudding" Fremstillingsmåden var simpel, når man lavede "roast" (steg), lå denne på en rist og under den en bradpande. Man hældte en blanding af æg, mælk og mel, blev hældt ud i bradpanden, hvor fedt og sky dryppede ned i fra kødet. Brødet blev spist de andre dage, hvor der som oftest ikke var kød. Spises dog bedst sammen med kød og sovs. Smager fantastisk når det dyppes i sovs.

Jonas  -  2009-09-19 00:55:33
Hvorfor står der ikke hvor mange man får ud af opskriften..

  -  2009-09-08 18:29:18
Hvad får man til?! Er det 'bare' det? :-D

Molly  -  2008-09-29 16:40:59
Vi lavede dem i muffinsformen, de blev bare rigtig gode, vi bagte dem ved 200 grader, så passede det meget godt med ca. 30 min.

John  -  2008-09-20 21:42:10
Vil nok mene at 35 minutter er for lang tid - passer nok bedre med 15-20 minutter.

Per  -  2008-07-14 00:12:46
Jeg er ikke med på hvad det er for en form, det står som om at der er flere huller i en form? Så tænker jeg på en muffinsform, eller er det små kokotter?

Mazoni7  -  2008-04-19 01:05:27
Ja, det er en rigtig god opskrift - det er da også Jamie Olivers.

Lena Jean Boulton  -  2007-06-03 11:45:24
Opskrften er den bedste i verden. Jeg er selv halv englænder, så min far laver dem tit når jeg er sammen med ham . . .

pernille  -  0000-00-00 00:00:00
utrolig autentisk