Hjemmelavet mayonnaise

Hjemmelavet mayonnaise, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Diverse flydende produkter - Olie

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Hjemmelavet mayonnaise, billede 4 Hjemmelavet mayonnaise, billede 1 Hjemmelavet mayonnaise, billede 2 Hjemmelavet mayonnaise, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 dl Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
1 spsk. Sennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
2 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber, hvid
   
  Syre:
  citronsaft
  vineddike
  bearnaiseessens
   
Opskrift:
Start med at måle olie af.

Pisk sennep med æggeblomme. HUSK !!! Ægget må ikke være koldt.

Pisk derefter olie i, en lille smule af gangen, i starten nogle dråber og efterhånden lidt mere af gangen. Man kan regulere konsistensen undervejs med syre og vand.

Når man har den ønskede mængde mayonnaise, smages til med salt og hvid peber og vineddike, citronsaft eller bearnaiseessens

Tips:

Hjemmelavet mayonnaise kan holde sig 3 - 4 dage i køleskabet.





Beskrivelse:

Nem opskrift på hjemmelavet mayonnaise

At lave hjemmelavet mayonnaise er nemmere end du tror, – i hvert fald hvis du følger vores mayonnaiseopskrift. Vores opskrift på mayonnaise indeholder nemlig kun ganske få ingredienser og er nem at gå til. Og så smager den selvfølgelig helt fantastisk!

Når du laver hjemmelavet mayonnaise undgår du de konserveringsmidler og tilsætningsstoffer, som typisk bruges i de færdigkøbte varianter for at forlænge holdbarheden. Vores opskrift på mayonnaise kan sagtens holde sig 3-4 dage i køleskabet, og det er nemt at tilpasse opskriften, så du får den mængde, du har brug for.

Mayonnaise med færre kcal

Når det kommer til mayonnaise og kcal, er der flere ting, du kan gøre, hvis du ønsker at reducere kalorierne. Den nemmeste måde er at skære ned på olien. Du kan eksempelvis reducere olien ved at erstatte den med vand eller fedtfattig yoghurt. Du kan også blande olien med letmælk eller skyr, så mayonnaisen stadig får en lækker, cremet konsistens, men med færre kcal.

Ofte stillede spørgsmål om mayonnaise (FAQ)


Hvordan laver man mayonnaise​?

For at lave mayonnaise skal du bruge olie, sennep, æggeblommer samt syre som fx citronsaft eller vineddike.

Er der laktose i mayonnaise​?

Nej, der er som udgangspunkt ikke laktose i mayonnaise, medmindre du vælger at tilsætte alternative ingredienser som fx mælk, yoghurt eller skyr.

Er mayonnaise sundt​?

Mayonnaise er ikke usundt i begrænsede mængder, men grundet det høje fedtindhold er mayonnaise meget energitæt, hvilket kan bidrage til et øget kalorieindtag.

Hvorfor bliver min mayonnaise tynd​?

Hvis din mayonnaise bliver tynd kan det skyldes, at du hælder olien for hurtigt i. Det kan også skyldes, at du bruger for meget olie i forhold til æggeblomme

karakterer:
Opskriften er vist 63233 gange,
og udskrevet 1211 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 445 (106 kcal)
KJ pr. Portion 445 (106 kcal)
Vægt ialt 46 gram
Vægt pr. Portion 46 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 968 KJ (230 kcal)
Protein 11.1 gram
Fedt 17.2 gram
Kulhydrat 8.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-11-23 09:30:25
En reel opskrift på mayonnaise, der indeholder alle de huskeråd der skal og bør til, for at en ægte hjemmelavet mayonnaise lykkes. Prøv den og erkend: Syntetiske tubemayonnaiser Go home!