Hjemmelavet mayonnaise
Hovedingrediens : Diverse flydende produkter - Olie Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Start med at måle olie af.
Pisk sennep med æggeblomme. HUSK !!! Ægget må ikke være koldt. Pisk derefter olie i, en lille smule af gangen, i starten nogle dråber og efterhånden lidt mere af gangen. Man kan regulere konsistensen undervejs med syre og vand. Når man har den ønskede mængde mayonnaise, smages til med salt og hvid peber og vineddike, citronsaft eller bearnaiseessens Tips: Hjemmelavet mayonnaise kan holde sig 3 - 4 dage i køleskabet. |
Nem opskrift på hjemmelavet mayonnaiseAt lave hjemmelavet mayonnaise er nemmere end du tror, – i hvert fald hvis du følger vores mayonnaiseopskrift. Vores opskrift på mayonnaise indeholder nemlig kun ganske få ingredienser og er nem at gå til. Og så smager den selvfølgelig helt fantastisk!Når du laver hjemmelavet mayonnaise undgår du de konserveringsmidler og tilsætningsstoffer, som typisk bruges i de færdigkøbte varianter for at forlænge holdbarheden. Vores opskrift på mayonnaise kan sagtens holde sig 3-4 dage i køleskabet, og det er nemt at tilpasse opskriften, så du får den mængde, du har brug for. Mayonnaise med færre kcalNår det kommer til mayonnaise og kcal, er der flere ting, du kan gøre, hvis du ønsker at reducere kalorierne. Den nemmeste måde er at skære ned på olien. Du kan eksempelvis reducere olien ved at erstatte den med vand eller fedtfattig yoghurt. Du kan også blande olien med letmælk eller skyr, så mayonnaisen stadig får en lækker, cremet konsistens, men med færre kcal.Ofte stillede spørgsmål om mayonnaise (FAQ)Hvordan laver man mayonnaise?For at lave mayonnaise skal du bruge olie, sennep, æggeblommer samt syre som fx citronsaft eller vineddike.Er der laktose i mayonnaise?Nej, der er som udgangspunkt ikke laktose i mayonnaise, medmindre du vælger at tilsætte alternative ingredienser som fx mælk, yoghurt eller skyr.Er mayonnaise sundt?Mayonnaise er ikke usundt i begrænsede mængder, men grundet det høje fedtindhold er mayonnaise meget energitæt, hvilket kan bidrage til et øget kalorieindtag.Hvorfor bliver min mayonnaise tynd?Hvis din mayonnaise bliver tynd kan det skyldes, at du hælder olien for hurtigt i. Det kan også skyldes, at du bruger for meget olie i forhold til æggeblomme |
Opskriften er vist 63236 gange,
og udskrevet 1211 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
|
Kommentarer Sys - 2008-11-23 09:30:25 En reel opskrift på mayonnaise, der indeholder alle de huskeråd der skal og bør til, for at en ægte hjemmelavet mayonnaise lykkes. Prøv den og erkend: Syntetiske tubemayonnaiser Go home! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne




