Vodkaflamberede Mørbradmedallioner

Vodkaflamberede Mørbradmedallioner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.svinemørbrad
 bacon
 smør til stegning
4 cl.vodka
 
 Sauce:
2.5-5 dl.piskefløde
 
 Tilbehør:
 Råstegte kartoffelbåde
 
 
Opskrift:
Mørbrad skæres i 2 cm tykke skiver, og vikles med en skive bacon der fæstnes med en tandstikker. Steg dem i smør med lidt olivenolie ca 7 minutter på den ene side. Derefter vendes de og overhældes med en sjat vodka, der antændes. Efter flamberingen steger de videre ca 5-6 minutter, ialt ca. 15 minutter stegetid. Tag dem af panden, hold dem varme, mens panden koges af med piskefløde. Nemt og lækkert. Flambering kan ofte mislykkes. Jeg har fundet at det altid går godt hvis man sørger for at spritten er gennemvarm. Sæt den i en lille kobbersmørsmelter eller lignende på komfuret mens maden laves. Råstegte kartoffelbåde laves ved at skrælle og skære mellemstore kartofler i både (seks både / kartoffel). Læg dem i et smørsmurt fad, og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time. Lad være med at pensle med olie, eller lignende undervejs, så bliver de bedst. Pas på at de ikke pludselig bliver sorte.

karakterer:
Opskriften er vist 11195 gange,
og udskrevet 324 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
YES !! Det lykkedes for alle på mine aftenskolehold og der var kun ros tilovers for denne ret.

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg har et aftenskole hold i madlavning og vil prøve denne opskrift i næste uge, og jeg vil så komme med em melding om hvordan det gik på et senere tidspunkt.

  -   2005-01-01 01:01:01
Din flambering lykkedes altid hvis det du vil flambere er meget varmt, vend kødet og et spiltsekund efter hælder du spiritus på med den ene hånd og tænder med den anden hånd, Husk blot at slukke for emhætten inden du går i gang.