timian ( 1 1/2 teskefuld tørret kan gøre det ) 3 kviste timian ( 1 1/2 teskefuld tørret kan gøre det )
3
knuste enebær 3 knuste enebær
1
knust laurbær eller laurbærblad 1 knust laurbær eller laurbærblad
2
fed
hvidløg i kvarter 2 fed hvidløg i kvarter
4
dl.
god kraftig tør rødvin 4 dl. god kraftig tør rødvin
Sauce: Sauce:
Siet marinade Siet marinade
2
finthakkede skalotteløg 2 finthakkede skalotteløg
5
dl.
god kalvefond ( plejer at bruge alm. oksebouillon ) 5 dl. god kalvefond ( plejer at bruge alm. oksebouillon )
2
spsk.
smør 2 spsk. smør
50-100
g.
roquefort eller anden blåskimmelost, du kan også smage til med ribsgele 50-100 g. roquefort eller anden blåskimmelost, du kan også smage til med ribsgele
peber peber
evt. salt evt. salt
Tilbehør: Tilbehør:
Kartoffelterninger bagt møre i fløde med salt og peber serveret i små portionsforme Kartoffelterninger bagt møre i fløde med salt og peber serveret i små portionsforme
600
g.
friske grønne bønner 600 g. friske grønne bønner
2
finthakkede skalotteløg 2 finthakkede skalotteløg
2
spsk.
smør 2 spsk. smør
2
spsk.
finthakket persille 2 spsk. finthakket persille
Opskrift:
Marinaden blandes, og mørbraderne lægges heri i mindst 8 timer, gerne 12 - 16 Vend dem af og til.
Tag mørbraderne fra marinaden, og tør dem godt af. Brun dem i smør på alle sider i en dyb pande med låg, dæmp varmen, og steg dem under låg i 15 minutter. Tag kødet op, og pak det godt ind i stanniol og viskestykker.
Kom den siede marinade i stegesaften på panden, og kog ind med skalotteløgene til 1/3. Tilsæt fond og kog igennem. Jævn saucen med smør og roquefort, eller smag til med ribsgele og jævn med maizena (suverænt, saucen bliver til ren kunst!)
Server kødet i skiver med saucen og tilbehøret. de friskkogte bønner vendes i smør med finthakkede skalotteløg, til de er gennemvarme.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.6
(6 stemmer)
Opskriften er vist 16079 gange, og udskrevet 458 gange.
Kommentarer
Lars - 0000-00-00 00:00:00 Kartoffelterningerne er det ikke det vi andre kalder for flødekartofler bare i terninger?
Joan - 0000-00-00 00:00:00 er det svine- eller oksemørbrad??
Marianne - 0000-00-00 00:00:00 Det smager helt vild godt og sovsen er fantastisk
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider