Vild mørbrad med bønner og gratinerede kartofler

Vild mørbrad med bønner og gratinerede kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1500 g.mørbrad
 
 Marinade:
2 hakkede løg
1 delolivenolie
5 spsk.aceto balsamico
5 peberkorn
3 kvistetimian (1.5 tsk. tørret kan gøre det)
3 knuste enebær
1 knust laurbær eller laurbærblad
2 fedhvidløg i kvarter
4 dl.god kraftig tør rødvin
 
 Sauce:
 Siet marinade
2 finthakkede skalotteløg
5 dl.god kalvefond (plejer at bruge alm. oksebouillon)
2 spsk.smør
50-100 g.roquefort eller anden blåskimmelost, du kan også smage til med ribsgele
 peber
 evt. salt
 
 Tilbehør:
 Kartoffelterninger bagt møre i fløde med salt og peber serveret i små portionsforme
 
600 g.friske grønne bønner
2 finthakkede skalotteløg
2 spsk.smør
2 spsk.finthakket persille
 
Opskrift:
Marinaden blandes, og mørbraderne lægges heri i mindst 8 timer, gerne 12 - 16 Vend dem af og til.

Tag mørbraderne fra marinaden, og tør dem godt af. Brun dem i smør på alle sider i en dyb pande med låg, dæmp varmen, og steg dem under låg i 15 minutter. Tag kødet op, og pak det godt ind i stanniol og viskestykker.

Kom den siede marinade i stegesaften på panden, og kog ind med skalotteløgene til 1/3. Tilsæt fond og kog igennem. Jævn saucen med smør og roquefort, eller smag til med ribsgele og jævn med maizena (suverænt, saucen bliver til ren kunst!)

Server kødet i skiver med saucen og tilbehøret. de friskkogte bønner vendes i smør med finthakkede skalotteløg, til de er gennemvarme.





karakterer:
Opskriften er vist 17074 gange,
og udskrevet 481 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Kartoffelterningerne er det ikke det vi andre kalder for flødekartofler bare i terninger?

  -   2005-01-01 01:01:01
er det svine- eller oksemørbrad??

  -   2005-01-01 01:01:01
Det smager helt vild godt og sovsen er fantastisk