Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Rødvinskogt svinemørbrad

Rødvinskogt svinemørbrad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Rødvinskogt svinemørbrad, billede 4 Rødvinskogt svinemørbrad, billede 1 Rødvinskogt svinemørbrad, billede 2 Rødvinskogt svinemørbrad, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 små svinemørbrader eller 1 stor
150 g.Bacon i tern
500 g.champignon
1 halv flaske god rødvin
 salt
 peber
 
 sovs:
1/2 l.Fløde
 skal af 1/2 øko-citron (for at undgå sprøjtemidler)
 saft af 1/3 citron
 jævning
 kulør
 salt
 peber
 
 Tilbehør:
 Råstegte kartofler
 Grønne bønner
 brød
 
 
Opskrift:
Svits bacon i stor jerngryde, tag baconen op svits champignon i fedtet og tag op.

Rens mørbraden for fedt og hinder, krydder med salt (ikke for meget, baconfedtet er salt i forvejen) og peber.

Brun mørbraden i baconfedtet ved stærk varme, skru ned for varmen og hæld rødvin ved, så mørbraden er 1/3 - 1/2 dækket. Lad mørbraden simre i ca. 30 min.

Tag den op, pak den i staniol og lad den hvile mens du laver sovs.

Sovs:
Tilsæt og varm bacon og champignon i rødvin/fedt, tilsæt fløde. Jævn og giv kulør, smag til med salt, peber og citronskal og saft.

Mørbraden skæres i tynde skiver, anrettes på fad med en smule sovs over.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (63 stemmer)

Opskriften er vist 72959 gange,
og udskrevet 3144 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2019-01-25 14:16:48
Skal den marineret rå

Tina vilhelmsen   -  2017-01-04 19:40:39
Det smager super godt. Vi kom også løg og peberfrugter i samt 1 hel flaske rødvin. Bestemt ikke sidste gang vi laver denne ret 😊😊

monica og martin  -  2014-02-22 12:01:29
Saucen er simpelthen SÅ vanvittig lækker! Kan klart anbefales:)

Sabrina  -  2012-09-27 19:02:52
Jeg har lavet denne ret i nogle år efterhånden og den blir kun bedre og bedre med tiden .. Det er en sikker vinder når man skal ha gæster :P

Tina   -  2012-03-10 20:30:02
Kan varmt anbefales :-) tilføj lidt skalotteløg når i Svitser bacon i stor jerngryde, tag baconen op svits champignon i fedtet. Det giver god smag :-)

lillian nielsen  -  2009-05-29 12:22:16
retten var virkelig skøn når mørbraden lå i rødvinslage natten over/ hilsen lillian

mudi  -  0000-00-00 00:00:00
min datter lavede denne ret i går til min fødselsdag og den er pragtfuld og blev rost til skyerne af alle gæster.også nem at gå til!

Maj-Britt  -  0000-00-00 00:00:00
Min farmor var helt vild med denne ret :-) glemte dog fløden, men det smager godt uden og citronen ligeså. men var stadig go' uden. og den er meget nem at lave

anne bech  -  0000-00-00 00:00:00
Supernem - god gæstemad. Lang marineringstid er bedst.

Lars  -  0000-00-00 00:00:00
Prøv at lade den marinere natten over i rødvinen, så bliver den god.

!!  -  0000-00-00 00:00:00
smager dejligt - også selvom der ikke er brugt citron i sovsen

lisbeth  -  0000-00-00 00:00:00
alletiders, pas dog på med citronen, det kan hurtigt blive for meget