Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Bradepandekage med fyld af mandler og honning

Bradepandekage med fyld af mandler og honning, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 24 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Nødder - Mandler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Bradepandekage med fyld af mandler og honning, billede 4 Bradepandekage med fyld af mandler og honning, billede 1 Bradepandekage med fyld af mandler og honning, billede 2 Bradepandekage med fyld af mandler og honning, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
270 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

85 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
130 gram Sukat Sukat er kandiseret skal af citrusfrugter.
250 gram Mandelflager En pose mandelflager indeholder ca. 50 gram.
   
Opskrift:
Sæt ovnen på 200 grader C alm ovn.

Bland mel, bagepulver og sukker. Smørret smuldres heri og dejen samles hurtigt med æg og lidt vand. Pak dejen i plastfilm og stil den i køleskabet i en halv time.

Beklæd bradepanden (den store fra ovnen, selvfølgelig) med bagepapir. Rul dejen ud, så den passer til bradepanden. Forbag bunden midt i ovnen i ca. 10 minutter.

Kom sukker, smør og honning i en tykbundet gryde, og smelt det over svag varme. Tag gryden fra varmen, og rør fløde, finthakket sukat og mandelflager i.

Bred fyldet ud over bunden, og bag kagen gyldenbrun midt i ovnen. Det tager ca. 30 minutter.

Tag kagen ud af bradepanden, fjern bagepapiret og lad den køle helt af på en rist. Skær kagen ud i mindre stykker med en skarp kniv.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (9 stemmer)

Opskriften er vist 66815 gange,
og udskrevet 1907 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 26456 (6299 kcal)
KJ pr. Pers. 1102 (262 kcal)
Vægt ialt 1422 gram
Vægt pr. Pers. 59 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1859 KJ (442 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 23.3 gram
Kulhydrat 53.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Solveig  -  2018-01-20 15:32:30
Tak for lækker opskrift. Jeg brugte smuttede og grovhakkede mandler. Jeg havde en rest med pisket flødeskum iblandet hindbærsyltetøj som jeg brugte i stedet for den halve dl fløde, og da det var mere end en halv dl, havde jeg lidt kokosmel for at det ikke skulle blive for flydende. Sprang over honning (det er jeg ikke så vild med) og sukat, men havde 80 g sirup i. Var nem at skære i stykker mens den var lun, så kunne jeg løsne et og et stykke fra bagepapiret og derefter afkøle på risten. Mums!

Konen  -  2016-03-24 15:25:30
Kagen smager forrygende godt. Jeg smuttede og hakkede mandler jeg havde, det fungerer fint. Efter 20 minutter i ovnen med mandelblandingen var kagen helt færdig. Jeg vil anbefale at skære kagen ud i de stykker man ønsker, mens kagen er smålig og lidt blød endnu. Det gjorde jeg ikke, og vi fik "mandelbrud" 😊