Bland mel, bagepulver og sukker. Smørret smuldres heri og dejen samles hurtigt med æg og lidt vand. Pak dejen i plastfilm og stil den i køleskabet i en halv time.
Beklæd bradepanden (den store fra ovnen, selvfølgelig) med bagepapir. Rul dejen ud, så den passer til bradepanden. Forbag bunden midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Kom sukker, smør og honning i en tykbundet gryde, og smelt det over svag varme. Tag gryden fra varmen, og rør fløde, finthakket sukat og mandelflager i.
Bred fyldet ud over bunden, og bag kagen gyldenbrun midt i ovnen. Det tager ca. 30 minutter.
Tag kagen ud af bradepanden, fjern bagepapiret og lad den køle helt af på en rist. Skær kagen ud i mindre stykker med en skarp kniv.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.3
(9 stemmer)
Opskriften er vist 68504 gange, og udskrevet 1929 gange.
Energi:
KJ total 26456 (6299 kcal)
KJ pr. Pers. 1102 (262 kcal)
Vægt ialt 1422 gram
Vægt pr. Pers. 59 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1859 KJ (442 kcal) Protein 6.4 gram Fedt 23.3 gram Kulhydrat 53.4 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Solveig - 2018-01-20 15:32:30 Tak for lækker opskrift. Jeg brugte smuttede og grovhakkede mandler. Jeg havde en rest med pisket flødeskum iblandet hindbærsyltetøj som jeg brugte i stedet for den halve dl fløde, og da det var mere end en halv dl, havde jeg lidt kokosmel for at det ikke skulle blive for flydende. Sprang over honning (det er jeg ikke så vild med) og sukat, men havde 80 g sirup i. Var nem at skære i stykker mens den var lun, så kunne jeg løsne et og et stykke fra bagepapiret og derefter afkøle på risten. Mums!
Konen - 2016-03-24 15:25:30 Kagen smager forrygende godt. Jeg smuttede og hakkede mandler jeg havde, det fungerer fint. Efter 20 minutter i ovnen med mandelblandingen var kagen helt færdig. Jeg vil anbefale at skære kagen ud i de stykker man ønsker, mens kagen er smålig og lidt blød endnu. Det gjorde jeg ikke, og vi fik "mandelbrud" 😊
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider