Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Bradepandeæblekage - Æblekage i bradepande

Bradepandeæblekage - Æblekage i bradepande, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Bradepandeæblekage - Æblekage i bradepande, billede 4 Bradepandeæblekage - Æblekage i bradepande, billede 1 Bradepandeæblekage - Æblekage i bradepande, billede 2 Bradepandeæblekage - Æblekage i bradepande, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Kanel. stang kanelstang ca. 5 cm.
 
  Dej:
250 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
375 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Læg dem i en skål og drys med kanel og sukker.

Magarinen og sukkeret røres blødt, herefter kommes æggene i et af gangen. Bland mel og bagepulver og bland det i dejen skiftevis sammen med mælken.

Dejen hældes i en smurt bradepande ca. 23x33 cm., og æblerne lægges oven på og trykkes lidt ned i dejen. Drys evt. med lidt mere sukker, hvis æblerne er meget sure.

Bages ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 45 -60 minutter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (97 stemmer)

Opskriften er vist 282720 gange,
og udskrevet 9599 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 19600 (4666 kcal)
KJ pr. Pers. 1633 (388 kcal)
Vægt ialt 1753 gram
Vægt pr. Pers. 146 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1118 KJ (266 kcal)
Protein 4.1 gram
Fedt 13.4 gram
Kulhydrat 33.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

jytte  -  2017-03-08 10:08:41
den blev meget god

Ilone  -  2016-03-18 08:17:50
Jeg har bagt denne og fandt så på en dag jeg havde lavet for meget havregrød, at bruge det som start 'dej'. (laver ofte lidt om på både kager og mad) i stedet for at komme den i bradepande 'klaskede' jeg det hele ud på bagepapir og formede den lidt pænt, så kan den også bruges som brød med lidt smør eller ost. Det smager skøøønt

  -  2013-05-20 17:45:54
Prøv også med en karton overskydende kirsebærsauce, istedet for æblerne. Og skal det være på rigtig tysk maner, med Streussel ovenpå: Blødgjort margarine, sukker og hvedemel, løst rørt sammen med dejkrogene på mixeren. Skal IKKE samles. Drys ud over kirsebærene og bag ligesom i opskriften ovenfor.. Skal nok ligge den ind seperat en dag som Streusselkuchen :-D

EAT  -  2011-08-20 18:04:44
Smager godt - men med lidt for meget kage og lidt for lidt æble.

  -  2010-08-03 15:25:58
God kage - Men tror helt bestemt den skal bages i kortere tid, som en anden kommentar også lyder, da den ellers bliver rigtig tør.

MB  -  2010-06-16 10:16:36
Går ud fra den godt kan fryses når der ikke står andet?????

Heidi  -  2009-06-21 15:07:52
Har lige bagt og spist kagen, og næste gang jeg laver den, så kommer jeg 8-9 æbler på kagen. Og bager den kortere tid end anbefalet - ellers bliver den tør.

Nafeesa  -  2009-02-15 16:28:15
jeg synes at 6 æbler er får meget. jeg tror det er nok med 4 æbler... ellles har jeg lide lagt den i ovn... så i må håber at den smager godt. jeg skal have den med på arb

  -  2008-11-01 12:43:20
Super nem og super god kage. Mangler et mål på bradepanden..

Cecilia  -  2008-10-29 15:15:23
Det smager også super godt at blænde æblerne ind i dejen i stedet for kun på toppen.

hanne  -  2008-10-19 13:05:48
. heej jeg skal til at lave den og kan ikke finde ud af hvor stor den skal være er der nogen der kan give mig svaret på det?:^)( altså bradepanden)

fartgal  -  2008-09-13 08:47:11
Kaldtes tidligere "præstegårdskage", ved ikke hvorfor navnet ikke bruges mere

  -  2008-04-19 18:14:27
smager godt med en super lækker vanilie cremefraice til. mums

Bente og Louise  -  2008-04-19 18:13:08
Super super lækker kage .. mums Det er bare den bedste kage!! Super super lækkert med vanilie is til. mums mums mums

den bedste kok  -  2008-03-26 15:36:24
super go kage og nem at bage. smager bare fantastisk godt. :-)

signe  -  2008-02-10 17:59:12
kan den fryses?

bagermester  -  2007-11-08 15:03:23
bliver den meget lille hvis men kun laver halv delen eller hvad

Tina  -  2007-11-03 14:13:33
Nem og lækker kage. Næste gang vil jeg dog lægge flere æblestykker på.

Anja  -  2007-10-27 13:51:56
Dejlig lækker kage, smager faktisk bedre dagen efter den er bagt.....

Tanja  -  2007-10-23 19:13:27
En rigtig god kage, jeg har vlgt at rive æbler med i dejen, det er os lækkert, så blver den lidt våd i det.

Bedstemor  -  2007-10-18 22:36:27
Tak for påmindelsen. Jeg har elsket den kage fra jeg var ung.

Luxusdyret  -  2007-10-13 20:31:19
Super lækker kage, rigtigt populær i dagplejen, opskriften skulle deles rundt til alle bedstemødrene! :-)

lýnx  -  2007-10-02 16:58:16
den er go' ;)

Basim  -  2007-08-18 21:48:47
Dejlig kage , også godt med lidt vanille i creamfraichen .

Bageren  -  0000-00-00 00:00:00
Super ! Mangen en medicinstuderende er fik en bedre dag!

Annette  -  0000-00-00 00:00:00
Den smager vildt godt et stort hit her hjemme, og et stort pluds er at den ikke bliver så hurtigt tør....

lis_e_b_jensen  -  0000-00-00 00:00:00
hurtig til uventede gæster og rigtig god

Tuba  -  0000-00-00 00:00:00
har ikke bagt den endnu.., men vil gerne prøve at bage den...hehe..

Vivi  -  0000-00-00 00:00:00
smager godt lun med lidt cremefraiche til.