Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Marineret okse-lårtunge

Marineret okse-lårtunge, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okselårtunge

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Marineret okse-lårtunge, billede 4 Marineret okse-lårtunge, billede 1 Marineret okse-lårtunge, billede 2 Marineret okse-lårtunge, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.okselårtunge
3 dl.hvidvin
 salt
 peber
 
 Marinade:
100 g.mayonaise
2 store bundt basilikum
1 spsk.Dijon sennep
 saft af en citron
2 fedhvidløg
 salt
 peper
 indkogt kogelage fra lårtungen
 
Opskrift:
Brun lårtungen i en gryde i olie til den er pæn gylden og hæld så hvidvinen ved. Drys med salt og peper og lad kødet simre under låg i ca. 35 min., mens det vendes flittigt. Hvis vinen er ved at dampe væk, hældes lidt vand ved. Tag gryden af varmen og lad kødet ligge og trække i væden, til det er koldt. Vend det en gang imellem.

Herefter tages kødet op, og lagen koges ind til ca. 1/2 dl og stilles så til afkøling.

Mayonaisen røres med meget fint hakket basilikum, hakket hvidløg og den indkogte, kolde kogelage. Marinaden smages til med sennep, citronsaft samt salt og peper. Den kolde lårtunge skæres i meget tynde skiver og smøres med marinaden. Anrettes på fad og serveres f. eks. med en varm Tomatlasagne.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (38 stemmer)

Opskriften er vist 84600 gange,
og udskrevet 1548 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Thijs Nijhous  -  2010-04-15 09:09:05
spændende opskrift, pirrer virkeligt mine kræsne smagsløg, og helt sikkert noget jeg vil servere til næste familiekomma´sammen. kan anbefale at putte 50-100g sukker i, da det blødgører smagen, og sammen medn et let strejf af vanilie fuldgører smagsoplevelsen! :D

JM  -  2008-09-26 21:23:35
PRØVESMAGTE MARINEDEN FØR OG EFTER TILSÆTNING AF DEN INDKOGTE KOGELAGE, OG KAN KUN SIGE, AT DEN IHVERTFALD IKKE BLEV BEDRE MED KOGELAGEN.

Flemming Christiansen  -  2008-02-18 19:52:27
En meget lækker opskrift. Jeg skærer lårtungen på pålægsmaskinen. Desuden erstatter jeg mayonaise med Fromage Frais - så kan alle, også dem med forhøjet kolesterol, tåle at spise det. Marinaden bliver helt fabelagtig.

V&P  -  0000-00-00 00:00:00
marinaden kan tåle MEGET basilikum