Marineret okse-lårtunge
Hovedingrediens : Oksekød - Okselårtunge Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Brun lårtungen i en gryde i olie til den er pæn gylden og hæld så hvidvinen ved. Drys med salt og peber og lad kødet simre under låg i ca. 35 min., mens det vendes flittigt. Hvis vinen er ved at dampe væk, hældes lidt vand ved. Tag gryden af varmen og lad kødet ligge og trække i væden, til det er koldt. Vend det en gang imellem.
Herefter tages kødet op, og lagen koges ind til ca. 1/2 dl og stilles så til afkøling. Mayonnaisen røres med meget fint hakket basilikum, hakket hvidløg og den indkogte, kolde kogelage. Marinaden smages til med sennep, citronsaft samt salt og peber. Den kolde lårtunge skæres i meget tynde skiver og smøres med marinaden. Anrettes på fad og serveres f.eks. med en varm Tomatlasagne. |
|
Opskriften er vist 90830 gange,
og udskrevet 1602 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (38 stemmer) |
|
Kommentarer Thijs Nijhous - 2010-04-15 09:09:05 spændende opskrift, pirrer virkeligt mine kræsne smagsløg, og helt sikkert noget jeg vil servere til næste familiekomma´sammen. kan anbefale at putte 50-100g sukker i, da det blødgører smagen, og sammen medn et let strejf af vanilie fuldgører smagsoplevelsen! :D JM - 2008-09-26 21:23:35 PRØVESMAGTE MARINEDEN FØR OG EFTER TILSÆTNING AF DEN INDKOGTE KOGELAGE, OG KAN KUN SIGE, AT DEN IHVERTFALD IKKE BLEV BEDRE MED KOGELAGEN. Flemming Christiansen - 2008-02-18 19:52:27 En meget lækker opskrift. Jeg skærer lårtungen på pålægsmaskinen. Desuden erstatter jeg mayonaise med Fromage Frais - så kan alle, også dem med forhøjet kolesterol, tåle at spise det. Marinaden bliver helt fabelagtig. V&P - 2005-01-01 01:01:01 marinaden kan tåle MEGET basilikum |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne