Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Krydret mørbrad med ingefær

Krydret mørbrad med ingefær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Krydret mørbrad med ingefær, billede 4 Krydret mørbrad med ingefær, billede 1 Krydret mørbrad med ingefær, billede 2 Krydret mørbrad med ingefær, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 gram Svinemørbrad, afpudset
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 tsk. Karry
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Koriander, stødt
   
  Sauce:
1 tsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1.5 dl. Creme fraiche 18 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Kinesisk soya 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Ingefær, syltet i sukkerlage 1 tsk. vejer ca. 5 gram.
1 spsk. vejer ca. 20 gram.
1 dl. vejer ca. 100 gram.
   
0.5 dl. Appelsinsaft, friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Bønnespirer
200 gram Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
   
  Ris:
8 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Puds mørbraderne fri for sener og hinder. Smelt smørret i en tykbundet stegegryde. Tilsæt karry og lad den bruse af. Brun mørbraderne i smørret ca. 4 minutter på hver side (8 minutter i alt). Tilsæt vand, salt og koriander. Steg mørbraderne ved svag varme og under låg i ca. 10 minutter på hver side. Tag dem op og hold dem varme.

Sauce:
Rør maizena sammen med creme fraiche og soya. Tilsæt hakket syltet ingefær, lidt ingefærlage, appelsinsaft og creme fraiche-blandingen til skyen. Kog saucen godt igennem. Vend bønnespirer og squash i tændstiktynde stave i saucen og varm den igennem. Smag til.

Skær mørbraderne i skiver og anret dem i et dybt fad. Hæld saucen ved, og server med løse ris.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (9 stemmer)

Opskriften er vist 45284 gange,
og udskrevet 897 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 11852 (2821 kcal)
KJ pr. Pers. 2963 (705 kcal)
Vægt ialt 2680 gram
Vægt pr. Pers. 670 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 442 KJ (105 kcal)
Protein 7.5 gram
Fedt 3.1 gram
Kulhydrat 12.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Leif C  -  2016-03-23 08:43:49
Når man nu skriver en kommentar om forkert angivelse af doseringen i opskriftern ville det være rart om i rettede det med det samme efter at have kontrolleret validiteten - det er jo ikke alle som læser de vedhæftede kommentarer.

Leif C  -  2016-03-05 10:43:07
Opskriften stammer fra Karolines Køkken/4 blot er her sneget en fejl ind idet der skal bruges 2spsk hakket syltet ingefær og ikke 2 tsk. Men en meget dejlig opskrift!

Per  -  2011-12-23 21:06:31
Som sovseglad dansker synes jeg der var for lidt sauce.

Lizzie  -  2010-01-24 17:15:37
Ja, det er en af Karoline opskrifterne. Den er fin.

Mette  -  2008-03-19 15:17:38
Den er da fra Karolines kogebog

Marianne  -  0000-00-00 00:00:00
En sublim smagsoplevelse. Lad dig ikke afskrække af, at der skal syltet, hallet ingefær og lage i denne ret. Det er det, der gør hele forskellen.