Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Indbagt svinemørbrad

Indbagt svinemørbrad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Indbagt svinemørbrad, billede 4 Indbagt svinemørbrad, billede 1 Indbagt svinemørbrad, billede 2 Indbagt svinemørbrad, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Svinemørbrad, afpudset
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
500 gram Svinekød, hakket ca. 17% fedt
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 stort Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Muskat
   
300 gram Butterdej
Opskrift:
Skær sener og hinder af mørbraden, brun den i smørret, drys salt og peber over køl den af.

Rør hakket kød med mel, æg,hakket løg, knust hvidløg, krydderier og fløde.

Rul butterdejen ud på et stykke bagepapir til en plade (30-40 cm). Læg halvdelen af farsen midt på dejen. Herpå lægges mørbraden, hvorefter resten af farsen pakkes udenom. Læg dejen op om ender og sider, pensel evt. med lidt æg i sammenføjningen.

Læg mørbraden på en bradepande, pensel med sammenpisket æg og sæt den i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 50-60 minutter.

Serveres med salat og en lys dressing, kartofler eller ekstra brød


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (96 stemmer)

Opskriften er vist 254745 gange,
og udskrevet 11575 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 15245 (3629 kcal)
KJ pr. Pers. 3811 (907 kcal)
Vægt ialt 1091 gram
Vægt pr. Pers. 272 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1397 KJ (332 kcal)
Protein 12.3 gram
Fedt 25.3 gram
Kulhydrat 14.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Ole Fulton  -  2013-02-17 11:12:19
Super lækker ret, men jeg serverer ofte flødekartofler, med salt, pepper og revet muskatnød.

karin  -  2012-11-01 06:49:16
Er der nogle bud på om jeg kan lave den klar aften før eller om den bliver bedst hvis den bliver lavet på selve dagen?

ALM  -  2012-01-29 16:30:14
En tilføjelse til min kommentar ang. Den måde jeg ville prøve at lave det i ovnen så var et succes! På en rist med bagepapir prikket med huller, jeg lavede 15 huller og lagde det ovenpå, vendt det lige efter 35 min på 200 grader, gav det 10 min mere, serveret med champignonsauce som anbefalet. Lækkert og vil gøre det igen!!

ALM  -  2012-01-28 13:31:15
Nu har jeg læst flere steder på nettet på løsningen af væske i bunden. Jeg har planer om at udforske i aften med denne ret. Bagepapir med huller skal på en rist. Læg en bradepande ind under så væske ikke drypper direkte nede i ovnen. Håber det virker, retten er ellers lækker, men med træls våd bund. Andre forslag er velkommen! Jeg lavede en beef wellington til nytårs aften, bare med oksemørbrad, skinke og champignon. Butterdejen var perfekt!

Maja  -  2011-12-27 14:17:05
Kan fryses inden bagning :-)

Plet  -  2011-10-20 13:14:11
Jeg giver ALM ret. Hvad gør man for at undgå dejen bliver blød og smattet. Det er ellers en rigtig lækker ret.

ALM  -  2011-08-19 17:14:36
Elsker denne ret, tilføjer mindre fars. Problemet opstår i ovnen, da mørbraden danner en masse væske ind under sig. Forslag om hvad man evt kan gøre der? har prøvet at have mel i bunden for at suge væsken til sig, hjælper ikke

  -  2011-05-06 10:01:32
hvis man vil ha mindre koed kan man lave en "fars" af champignon og frisk hakkede krydderurter og en smule pikante ost.

Anja74  -  2010-04-11 18:37:20
Super lækker ret

Karina  -  2008-09-30 19:10:13
supper lækker ret. jeg havde desværre ikke hakket flæsk, så jeg brugte hakket kalvekød. det smagte rigtig godt :o)

Heidi  -  2008-01-02 01:19:49
50-60 min. i ovnen var for længe, og mørbraden blev tør. Jeg tror, at 30-40 min. ville være tilstrækkeligt.

Anja  -  2007-12-21 10:59:30
Lækker med champingnon sauce til. Brug mindre hakket flæskekød da det dominere retten meget.

Sanne  -  2007-12-01 15:42:34
som anden sovs kan anbefales en vildt sovs. den laves ganske simpelp ved at stege bacon på en pande og tilsæt fløde efter hvor meget sovs man ønsker. tilsæt salt og peber og hvis man vil være lidt kompliceret lidt ribsgele... rigtig god og nem

camilla  -  2007-11-19 14:13:37
hvilken sovs kan an ellers bruge istedet for svampesovs

Janne  -  2007-11-12 21:14:29
Kanon opskrift det er en rn 10er

Pikant'en  -  2007-10-06 18:12:15
prøv at smørre pikant ost på butterdejen inden farsen kommer på. Derefter fortsæt som skrevet i opskriften.....Det er super lækkert

Kasper T  -  2007-08-21 12:39:51
Lavede denne opskrift i hjemkundstskab og fik 13 for det :D

Frøen  -  2007-07-01 04:09:32
Prøv at blande friske kvarte champignoner 250 gr sammen med hakket flæskekød - Det er virkelig lækkert...

pia aggerholm  -  2006-12-29 17:58:43
super lækker med bagte kartofler med ostecreme og salat NAM NAM

  -  0000-00-00 00:00:00
kan den laves dagen føe

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg brugte denne opskrift på champignonsauce http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=2182

jhp  -  0000-00-00 00:00:00
lav en god champinon sovs til

K. Lindhardt  -  0000-00-00 00:00:00
Lækker nem ret. Man kan godt tilsætte mindre af flæskekødet, uden retten tager skade...

helle grønning  -  0000-00-00 00:00:00
for at gøre denne ekstra lækker kan man ligge tynde stykker bacon ovenpå butterdejen og servere en feks. whiskysovs til det smager skønt og anderledes men elleres er opskriften rigtig god