Mørbrad med bacon 02

Mørbrad med bacon 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Mørbrad med bacon 02, billede 4 Mørbrad med bacon 02, billede 1 Mørbrad med bacon 02, billede 2 Mørbrad med bacon 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinemørbrad, afpudset
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
   
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
400 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Skræl kartoflerne og løgene og skær dem i skiver. Læg dem i et smurt ildfast serveringsfad. Drys med salt og peber. Drys med revet ost og hæld fløden ved.

Læg mørbraden (hel) oven på og læg bacon på med fedtsiden opad.

Sæt fadet i ovnen og indstil uret til at starte 90 minutter før middagen skal på bordet, ovnen skal slukke efter 75 minutter (15 minutter før servering).

Krydderurterne skylles og hakkes lige før servering. Skær mørbraden ud ved bordet og drys krydderurterne over kartoflerne.





karakterer:
Opskriften er vist 328353 gange,
og udskrevet 11642 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (94 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10695 (2546 kcal)
KJ pr. Pers. 2673 (636 kcal)
Vægt ialt 2275 gram
Vægt pr. Pers. 568 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 470 KJ (111 kcal)
Protein 8.2 gram
Fedt 4.6 gram
Kulhydrat 10.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-01-29 17:01:18
super lækker ret..jeg bruger ovntemperatur 160 varmluft..mere fløde, synes jeg er bedst

  -   2016-12-22 15:04:55
Ovn temperatur ??

  -   2014-03-03 10:36:33
hvorfor står der ikke nogen steder hvilken temperatur ovnen skal stå på?

  -   2014-02-11 17:00:37
Hvor mange grader skal den have i ovnen?

  -   2012-05-22 15:16:16
Denne her ret er da bare super muns. Jeg plejer da at bruge disse her opskrifter som en vejledning, og så prøver jeg mig bare frem. Men retten her er bare MUMS :-) Klart 10 tal herfra.

  -   2010-02-03 20:40:06
Dette er en nem, hurtig og velsmagende ret, som selv større børn kan finde ud af at lave. Rigtig lækker

  -   2010-01-22 12:51:05
Der mangler oplysninger om hvor meget ovnen skal stå på.....

  -   2009-04-18 12:26:07
Varmluftovn 180 gr. Kartoflerne i fløden sammen med løg og ost,+ div. krydderi, stege ca. en halvtime, derefter mørbraden med bacon ind, yderlig 25 min. ved 180 gr. og der efter yderlig en halv time på ca. 140 gr. Men baconen kunne godt tåle lidt mere, mørbraden var gennem stegt, men kunne tåle lidt mere, men var rigtig god og saftig.

  -   2009-04-10 17:55:25
Hvor mange grader skal ovnen stå på?

  -   2009-03-06 18:30:23
Det der menes med at fedt siden af baconen skal vende opad, er at "toppen" af baconen er mere fedtholdig end bunden. Så toppen skal vende op mod midten :)

  -   2009-01-14 10:08:21
Lyder lækker, skal helt klart prøves :) God opskrift til en hyggelig aften fredag :)

  -   2008-10-15 16:52:07
Ja den kan godt laves på en "Weber"! Har ikke prøvet, men har endnu ikke oplevet en ret der ikke bliver bedrer på en "weber". Jeg prøver lige nu!!

  -   2008-06-09 08:50:07
Kan man ikke bruge Weber grillen i stedet for ovnen ??

  -   2008-05-02 22:12:10
Rigtig lækkert! Jeg puttede 2½ dl fløde ved og så ventede jeg 45 minutter med at lægge kødet ind, så det ikke blev overstegt.

  -   2007-10-03 15:42:45
Dette er nok den fedeste opskrift på svinemørbrad jeg endnu har fået... Godt gået, og tak.. mvh

  -   2007-08-11 22:49:21
Erik - når du åbner pakken med bacon, skal du lade være med at skille skiverne ad. På den måde ser du tydeligt, hvad der er fedtsiden. De apkker den jo så smart, så vi tror, vi får mager, kødfuldt bacon ;)

  -   2007-08-11 21:09:51
Mums bare godt, prøv med tre fed hvidløg

  -   2007-08-06 17:14:26
Jeg mangler ovntemperatur på denne ret - ja faktisk på flere retter, I sender i "Alletiders Kogebog". Det er en stor fejl ikke at skrive temperaturen.

  -   2007-08-06 17:14:26
Jeg mangler ovntemperatur på denne ret - ja faktisk på flere retter, I sender i "Alletiders Kogebog". Det er en stor fejl ikke at skrive temperaturen.

  -   2007-08-06 13:08:51
Jeg har ikke lavet den endnu, men jeg tror jeg vil koge Kartoflerne i 5 min før jeg bruger dem. 75 min synes lang tid Jeg vil prøve mig frem.

  -   2007-04-01 08:20:00
Jeg brugte skiveskårne kartofler frosne, og tiden samt ovntemperaturen passer. Uhm.

  -   2007-03-26 12:39:14
findes der en ikke-fed baconside?!

  -   2007-03-26 01:05:42
Prøv at stege løg og champignon på en pande først og bland det med kartoflerne. Steg dette i ovnen 1/2 time ved 200 grader inden mørbraden lægges ovenpå (med baconskiver). Steg herefter ca en halv time mere

  -   2007-03-26 00:41:21
Hvad menes der med at baconen skal ligge med fedtsiden opad?. Skiveskåret bacon er ens på begge sider!

  -   2007-02-11 18:34:22
Det er en rigtig rigtig god ret.jeg brugte en 1,2 kg mørbrad 175 grader i 75 min og tynde skiver kartofler.

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg stegte svinemørbraden ved 170 grader C i 75 minutter som beskrevet, men jeg syntes ikke at kartoflerne havde fået nok, mørbraden havde fået rigeligt, så måske man skulle vente en 30 minutter med at lægge mørbraden over kartoflerne og så bruge 200 grader C.

  -   2005-01-01 01:01:01
testet med 175 i alm ovn med 2.2 kg oksemørbrad...MUMS

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg prøver med 180 i varmlufts

  -   2005-01-01 01:01:01
ved hvilken ovn tempratur ???