Mørbrad med bacon 02
Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skræl kartoflerne og løgene og skær dem i skiver. Læg dem i et smurt ildfast serveringsfad. Drys med salt og peber. Drys med revet ost og hæld fløden ved.
Læg mørbraden (hel) oven på og læg bacon på med fedtsiden opad. Sæt fadet i ovnen og indstil uret til at starte 90 minutter før middagen skal på bordet, ovnen skal slukke efter 75 minutter (15 minutter før servering). Krydderurterne skylles og hakkes lige før servering. Skær mørbraden ud ved bordet og drys krydderurterne over kartoflerne. |
|
Opskriften er vist 328130 gange,
og udskrevet 11638 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (94 stemmer) |
|
Kommentarer Marianne - 2017-01-29 17:01:18 super lækker ret..jeg bruger ovntemperatur 160 varmluft..mere fløde, synes jeg er bedst Marianne - 2016-12-22 15:04:55 Ovn temperatur ?? Robert - 2014-03-03 10:36:33 hvorfor står der ikke nogen steder hvilken temperatur ovnen skal stå på? anonym - 2014-02-11 17:00:37 Hvor mange grader skal den have i ovnen? Bettina 1965 - 2012-05-22 15:16:16 Denne her ret er da bare super muns. Jeg plejer da at bruge disse her opskrifter som en vejledning, og så prøver jeg mig bare frem. Men retten her er bare MUMS :-) Klart 10 tal herfra. anonym - 2010-02-03 20:40:06 Dette er en nem, hurtig og velsmagende ret, som selv større børn kan finde ud af at lave. Rigtig lækker anonym - 2010-01-22 12:51:05 Der mangler oplysninger om hvor meget ovnen skal stå på..... Torkild - 2009-04-18 12:26:07 Varmluftovn 180 gr. Kartoflerne i fløden sammen med løg og ost,+ div. krydderi, stege ca. en halvtime, derefter mørbraden med bacon ind, yderlig 25 min. ved 180 gr. og der efter yderlig en halv time på ca. 140 gr. Men baconen kunne godt tåle lidt mere, mørbraden var gennem stegt, men kunne tåle lidt mere, men var rigtig god og saftig. Moders Vilje - 2009-04-10 17:55:25 Hvor mange grader skal ovnen stå på? Morten C - 2009-03-06 18:30:23 Det der menes med at fedt siden af baconen skal vende opad, er at "toppen" af baconen er mere fedtholdig end bunden. Så toppen skal vende op mod midten :) Didde - 2009-01-14 10:08:21 Lyder lækker, skal helt klart prøves :) God opskrift til en hyggelig aften fredag :) mgb1900 - 2008-10-15 16:52:07 Ja den kan godt laves på en "Weber"! Har ikke prøvet, men har endnu ikke oplevet en ret der ikke bliver bedrer på en "weber". Jeg prøver lige nu!! Henning - 2008-06-09 08:50:07 Kan man ikke bruge Weber grillen i stedet for ovnen ?? Carina - 2008-05-02 22:12:10 Rigtig lækkert! Jeg puttede 2½ dl fløde ved og så ventede jeg 45 minutter med at lægge kødet ind, så det ikke blev overstegt. Dennis mfl.... - 2007-10-03 15:42:45 Dette er nok den fedeste opskrift på svinemørbrad jeg endnu har fået... Godt gået, og tak.. mvh Kirsten - 2007-08-11 22:49:21 Erik - når du åbner pakken med bacon, skal du lade være med at skille skiverne ad. På den måde ser du tydeligt, hvad der er fedtsiden. De apkker den jo så smart, så vi tror, vi får mager, kødfuldt bacon ;) Mona - 2007-08-11 21:09:51 Mums bare godt, prøv med tre fed hvidløg Mona - 2007-08-06 17:14:26 Jeg mangler ovntemperatur på denne ret - ja faktisk på flere retter, I sender i "Alletiders Kogebog". Det er en stor fejl ikke at skrive temperaturen. Mona - 2007-08-06 17:14:26 Jeg mangler ovntemperatur på denne ret - ja faktisk på flere retter, I sender i "Alletiders Kogebog". Det er en stor fejl ikke at skrive temperaturen. Ulla - 2007-08-06 13:08:51 Jeg har ikke lavet den endnu, men jeg tror jeg vil koge Kartoflerne i 5 min før jeg bruger dem. 75 min synes lang tid Jeg vil prøve mig frem. Kristian - 2007-04-01 08:20:00 Jeg brugte skiveskårne kartofler frosne, og tiden samt ovntemperaturen passer. Uhm. Mae - 2007-03-26 12:39:14 findes der en ikke-fed baconside?! Erik - 2007-03-26 01:05:42 Prøv at stege løg og champignon på en pande først og bland det med kartoflerne. Steg dette i ovnen 1/2 time ved 200 grader inden mørbraden lægges ovenpå (med baconskiver). Steg herefter ca en halv time mere erik - 2007-03-26 00:41:21 Hvad menes der med at baconen skal ligge med fedtsiden opad?. Skiveskåret bacon er ens på begge sider! Marianne - 2007-02-11 18:34:22 Det er en rigtig rigtig god ret.jeg brugte en 1,2 kg mørbrad 175 grader i 75 min og tynde skiver kartofler. Per - 2005-01-01 01:01:01 Jeg stegte svinemørbraden ved 170 grader C i 75 minutter som beskrevet, men jeg syntes ikke at kartoflerne havde fået nok, mørbraden havde fået rigeligt, så måske man skulle vente en 30 minutter med at lægge mørbraden over kartoflerne og så bruge 200 grader C. Flemming - 2005-01-01 01:01:01 testet med 175 i alm ovn med 2.2 kg oksemørbrad...MUMS Lisbeth - 2005-01-01 01:01:01 Jeg prøver med 180 i varmlufts 4749883m001 - 2005-01-01 01:01:01 ved hvilken ovn tempratur ??? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne