Pitabrød:
Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt sukker. Ælt hvedemel og salt i. Dejen skal ikke være for tør men glat og smidig. Lad den hæve cirka 1 time et lunt sted
Tænd ovnen på 250 C
Del dejen i 12 stykker og tril dem ud til tynde pandekager med en diameter på cirka 12 cm. Lad dem efterhæve et kvarter
Læg bagepapir på bagepladen og bag dem i ovnen mellem 6 og 9 minutter. De skal nå at puffe op og lave et hulrum men må ikke blive mørke
Falaffel:
Udblød kikærterne i vand i mindst 8 timer. Hæld udblødningsvandet fra og blend kikærterne med resten af ingredienserne (dog ikke mel og olie)
Form falaflerne mellem hænderne til små kugler og tril dem i mel. Steg dem gyldne i varm olie cirka 5 minutter. Lad dem dryppe af på køkkenrulle
Tabouleh - eller bulgursalat:
Kog 1½ dl vand - tilsæt 1 tsk salt og hæld bulguren i. Sluk og lad den trække cirka et kvarter. Afkøl bulguren
Bland bulguren med små tern af agurk, hakket persille, mynte og salatløg, citronsaft, olie og chili. Smag til med salt
Youghurtdressing:
Bland yoghurt med spidskommen, knust hvidløg og smag til med salt og friskkværnet hvid peber
Fyld pitabrødene:
Fyld pitabrød med salat, tomatskiver, falaffel, tabouleh og yoghurtdressing
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(5 stemmer)
Opskriften er vist 22988 gange, og udskrevet 588 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider