Pitabrød med falaffel og tabouleh

Pitabrød med falaffel og tabouleh, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 stk.

HovedretterRet : Hovedretter - Pita

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Pitabrød:
3 dl.lunkent vand
500 g.hvedemel
25 g.gær
1 spsk.sukker
2 tsk.salt
 
 Falaffel:
250 g.kikærter
 blade af bladselleri
1 tsk.stødt spidskommen
1 tsk.salt
1 æg
2 spsk.hvedemel
1 l.olie til stegning
 
 Salat:
1 dl.bulgur
½ agurk
1 bundtbredbladet persille
1 kvistmynte
1 citron
1 spsk.olie
0.5 tsk.stødt chili
1 lillesalatløg
 
 Dressing:
3 dl.græsk yoghurt
0.5 tsk.stødt spidskommen
1-2 fedhvidløg
 salt
 friskkværnet hvid peber
 
 
Opskrift:
Pitabrød:
Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt sukker. Ælt hvedemel og salt i. Dejen skal ikke være for tør men glat og smidig. Lad den hæve cirka 1 time et lunt sted

Tænd ovnen på 250 C

Del dejen i 12 stykker og tril dem ud til tynde pandekager med en diameter på cirka 12 cm. Lad dem efterhæve et kvarter

Læg bagepapir på bagepladen og bag dem i ovnen mellem 6 og 9 minutter. De skal nå at puffe op og lave et hulrum men må ikke blive mørke

Falaffel:
Udblød kikærterne i vand i mindst 8 timer. Hæld udblødningsvandet fra og blend kikærterne med resten af ingredienserne (dog ikke mel og olie)

Form falaflerne mellem hænderne til små kugler og tril dem i mel. Steg dem gyldne i varm olie cirka 5 minutter. Lad dem dryppe af på køkkenrulle

Tabouleh - eller bulgursalat:
Kog 1½ dl vand - tilsæt 1 tsk salt og hæld bulguren i. Sluk og lad den trække cirka et kvarter. Afkøl bulguren

Bland bulguren med små tern af agurk, hakket persille, mynte og salatløg, citronsaft, olie og chili. Smag til med salt

Yoghurtdressing:
Bland yoghurt med spidskommen, knust hvidløg og smag til med salt og friskkværnet hvid peber

Fyld pitabrødene:
Fyld pitabrød med salat, tomatskiver, falaffel, tabouleh og yoghurtdressing





karakterer:
Opskriften er vist 24464 gange,
og udskrevet 618 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu