Pisk æg og fløde forsigtigt sammen. Krydr forsigtigt.
Smelt fedtstoffet i en tykbundet gryde evt. teflonbelagt.
Kom æggemassen i gryden og lad den stivne ved svag varme under omrøring. Når røræggen er cremeagtig tages gryden fra varmen.
Lad røræggen svale af på en tallerken.
Anret de rensede ålestykker på salatblade og læg en skefuld røræg ved hvert stykke. Pynt med citronbåde og dild.
Kan serveres med:
Groft rugbrød eller surbrød.
Tilberedningstid ca. 20 min.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.5
(31 stemmer)
Opskriften er vist 103793 gange, og udskrevet 1843 gange.
Kommentarer
Søren - 2008-12-15 15:59:52 "Man" kommer da ikke cironsaft på en røget ål! Et salatblad - ok, det kan man jo let fjerne - men ellers bare røræg (evt. med purløg), godt rugbrød og lidt pebber. Find i øvrigt en hjemmeryger der kæler for ålene og er stolt af sine produkter. I supermarkedet er de dyre og kedelige.
Gastro Tom - 2008-05-30 19:08:16 Virker også fint med lime, små salatblade/baby og radiser.
Kokken i køkkenet - 0000-00-00 00:00:00 Rigtig god smørebrød til både hverdag, og når gæsterne kommer forbi.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider