Hane i riesling

Hane i riesling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Andet Fjerkræ - Hane

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Hane i riesling, billede 4 Hane i riesling, billede 1 Hane i riesling, billede 2 Hane i riesling, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 storhane eller kylling på små 2 kg
3 spsk.hvedemel
50 g.smør
500 g.skalotteløg
2 fedhakket hvidløg
7.5 dl.tør riesling (hvidvin)
 
400 g.champignoner
25 g.smør
1.5 dl.piskefløde
2 æggeblommer
 salt
 peber
 
Opskrift:
Skær kyllingen i 8 dele. Varm smørret i en gryde, det skal kun lige blive gyldent. Vend kyllingestykkerne i mel med salt og peber og svits dem let gyldne på begge sider i gryden. Tag kyllingestykkerne op efterhånden som de er gyldne.

Pil skalotteløgene og hvidløg, svits dem i gryden, læg kyllingestykkerne tilbage i gryden og hæld vinen ved. Lad retten snurre ca. 1 time under låg.

Rens svampene og svits dem på en pande i resten af smørret. Kom svampene i gryden og kog kyllingen yderligere 5 min.

Tag kyllingestykkerne op og hold dem varme. Pisk fløde og æggeblommer sammen og pisk det i saucen. Varm den igennem, den må ikke koge, og smag til med salt og peber.

Server kyllingestykkerne i saucen og byd løse ris og dampede gulerødder til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (3 stemmer)

Opskriften er vist 11382 gange,
og udskrevet 228 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu