|
2 | | Rib eyes 2 Rib eyes | 1 | spsk. | olivenolie 1 spsk. olivenolie | | | salt salt | | | peber peber | 2 | fed | hvidløg 2 fed hvidløg | 5 | | lasagneplader 5 lasagneplader | 125 | g. | champignon 125 g. champignon | 150 | g. | squash 150 g. squash | 1 | | løg 1 løg | 2 | spsk. | olivenolie 2 spsk. olivenolie | 1/2 | ds. | flåede hakkede tomater 1/2 ds. flåede hakkede tomater | 1 | spsk. | friskhakket basilikum 1 spsk. friskhakket basilikum | | | salt salt | | | peber peber | 125 | g. | frisk mozzarellaost 125 g. frisk mozzarellaost | 1/4 | dl. | balsamico-eddike 1/4 dl. balsamico-eddike | 1/2 | dl. | rødvin 1/2 dl. rødvin | 1 | dl. | okse- eller kalve-bouillon 1 dl. okse- eller kalve-bouillon | 4 | | meget finthakkede sorte oliven 4 meget finthakkede sorte oliven | | | evt. 1 tsk. Maizena evt. 1 tsk. Maizena | 15 | g. | smør 15 g. smør | | | salt salt | | | peber peber | | | evt. brøndkarse evt. brøndkarse | | | |
| |
Urtelasagne:
Kog lasagnepladerne 8 min. i letsaltet vand. Lad dem dryppe af, del hver plade i tre eller stik tre cirkler ud.
Sautér champignon i skiver, små squash-tern og hakket løg i olivenolie 2-3 min. Tilsæt flåede tomater og basilikum, smag til med salt og peber.
Skær osten i 8 tynde skiver. Læg lasagnepladerne lagvis med urtefyld (først urtefyld, så lasagneplade, urtefyld, ost, lasagneplade, urtefyld, lasagneplade, urtefyld og ost). Bag lasagnen ved 225°C i 15 min.
Rib eyes:
Brun kødet på begge sider i 1/2 min. ialt på en tør, meget varm pande. Kom lidt olivenolie ved, skru ned for varmen og steg kødet ca. 2 min. på hver side. Krydr med knust hvidløg, salt og peber. Anret Rib eyes på to tallerkener sammen med urtelasagne og lad dem hvile, mens saucen tilberedes.
Sauce:
Kog panden af med balsamico-eddike. Tilsæt rødvin og kog ind til det halve. Kom bouillon og oliven ved, kog skyen igennem og jævn evt. med lidt Maizena, rørt ud i vand. Smag til med salt og peber, pisk smørret i.
Servér saucen til kødet, pynt evt. med lidt brøndkarse.
|