Entrecôte eller Oksefilet med ungarsk Sovs

Entrecôte eller Oksefilet med ungarsk Sovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseentrecote

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :     

Ingredienser:
1500 g.Entrecôte eller skært Oksekød
300 g.opbagt Sovs krydret med Champignoner eller Espagnolesovs efter Smag
200 g.god Hvidvin
150 g.tyk, sur Fløde
125 g.fersk Spæk
3 g.Paprika
1 stortLøg
 Smør
 Salt
 Peber
 
Opskrift:
Lav først Sovsen til. Spækket skæres i smaa Firkanter og svitses i Smørret. Tag Spækket op og kom i Stedet det finthakkede Løg i, lad dette blive gyldent. Kom saa Spækket tilbage i Kasserollen sammen med Paprikaen, spæd dette med Vinen. Lad det koge næsten helt ind. Skum Fedtet af og kom saa den opbagte Sovs eller Espagnolesovsen i og derefter Fløden. Kog dette op en eller to Gange. Sæt Kasserollen paa et Hjørne af Komfuret eller lad den staa over ganske svag Ild, uden at det koger.

Kødet steges hurtigt i Smør, saltes og pebres og kommes over i en Kasserolle. Hæld Sovsen gennem et meget fint Klæde ned til Kødet, sæt Laag paa Kasserollen og lad Kødet stege færdigt i Ovnen. Nogle Minutter inden det er færdigt kommes ganske smaa runde Kartofler ned i Kasserollen og koger sammen med det øvrige. Naar det er færdigt, lægges Kødet paa et Fad sammen med Kartoflerne og overhældes med Sovsen, som bør være meget velsmagende og en Smule tyktflydende. Paprikaen giver det hele en fin, lyserød Farve og en behagelig karakteristisk Smag.

Tips:

Som Variant kan man i Stedet for Kartofler tage en Blanding af groft opskaarne Grønsager. I saa Fald drysses Fadet med fint opskaaren Citronskal, der er blancheret et øjeblik i kogende Vand.

karakterer:
Opskriften er vist 33240 gange,
og udskrevet 360 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
P.S. Jeg overhældte også stegen med saucen flere gange undervejs.

  -   2005-01-01 01:01:01
Den er rigtig god! Opskriften mangler tidsangivelse. Jeg gav min entrecôte på m2 kg næsten 2 timer i ovnen ved 175 ° - til stegetermometeret viste 70°.