Entrecote med pommes frites og bearnaisesauce

Entrecote med pommes frites og bearnaisesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseentrecote

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
 Entrecote:
 Et stykke kød per person, cirka 1.5 cm. tyk
 lidtsmør
 Salt
 peber
 
 Fritter:
3 bagekartofler
1 litervindruekerne eller rapsolie
 Salt
 
 Bearnaise:
150 gramsmør, smeltet
2 æggeblommer
1 heltæg
2 spsk.Bearnaise essens
 salt
 peber
 
Opskrift:
Entrecote:
Brun kødet på begge sider. Kom et lille stykke smør på panden, Steg bøffen færdig i et par minutter, drys med salt og peber og server med fritter og bearnaise.

Pommes frites:
Skræl kartoflerne, skær dem ud med et pommesfrites jern eller med en kniv til ensartede stave, firkanter eller hvad man synes. Læg kartoffelstykkerne i en skål med vand, gerne i et par timer. Når pommesfrites skal koges, vrides vandet af kartoflerne med et viskestykke. Varm olien i en gryde. Hvis man har et net til friturekogning, kommes det i gryden, ellers bruges en hulske. Gryden skal være så rummelig, at olien ikke sprøjter ud over det hele, når kartoflerne kommes i. Prøv, om olien er varm nok, ved at smide et stykke kartoffel ned i gryden. Når olien syder rundt om kartoflen, er olien varm nok, og en lille håndfuld kartofler kommes i. Når de danner den første skal, men ikke har taget farve, tages kartoflerne op og hældes over på en tallerken med køkkenrulle på. Næste portion kommes ned i olien, og så videre, indtil alle kartoflerne er kogt. Hvis olien ikke bruser, er den for kold, og skal varmes op uden kartofler i nogle sekunder. Ellers bliver pommesfriterne slatne. Hvis olien bruser meget voldsomt op, er den for varm, og der skal skrues ned. Hvis olien bruser over, kan der gå ild i, især på et gasblus. Kom ALDRIG vand på brændende olie, i stedet kvæles ild med grydelåg eller et viskestykke. Når alle kartoffelstykkerne er kogt én gang, koges de igen på samme måde, indtil de er sprøde og gyldne. Bred dem ud på et stort ildfast fad, drys med salt og kom ind under grillen - eller i en meget varm ovn - i fem minutter, mens bøffen steges.

Bearnaise:
Blend ægget med æggeblommer, salt, peber og bearnaiseessens. Hæld langsomt det smeltede smør i, blend det hele sammen til en cremet væske. Smag til og hæld massen i et vandbad. Hvis man ikke har et vandbad, kan man bruge en lille gryde stillet i en større gryde. Varm gryden op langsomt, mens man konstant pisker i saucen. Det tager nogle minutter, alt efter hvor varmt vandet i vandbadet er. En god tommelfingerregel er, at saucen er tyk nok, hvis den er for varm til at holde en finger i, men ikke så varmt, at man bliver skoldet. Hæld over en en sovseskål eller øs op på portionsanrettet bøf og pommesfrites.


karakterer:
Opskriften er vist 41213 gange,
og udskrevet 701 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Marlin  -  2011-06-21 17:08:22
Husk at komme Estragon i sovsen. 1 spsk. tørret giver den bedste smag.

BO  -  2010-04-24 16:58:46
HVOR LÆNGE SKAL STEGEN HAVE ???