Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Fragilité med chokoladeskum

Fragilité med chokoladeskum, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Fraglite

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Fragilité med chokoladeskum, billede 4 Fragilité med chokoladeskum, billede 1 Fragilité med chokoladeskum, billede 2 Fragilité med chokoladeskum, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
100 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
150 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Skum:
200 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 Appelsiner, skallen heraf 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
1.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
50 gram Mandelflager En pose mandelflager indeholder ca. 50 gram.
   
Opskrift:
Chokoladecreme:
Lav chokoladecremen først.
Bræk chokoladen i små stykker. Riv den orange skal på appelsinen fint. Bring piskefløde og mælk i kog. Tag gryden fra varmen og pisk ægget i. Pisk derefter chokoladen i den varme blanding, lidt ad gangen og til sidst den revne appelsinskal, sæt cremen koldt.

Fragilité:
Pisk æggehviderne meget stive. Hak mandlerne meget fint og bland dem med flormelis og mel. Vend mandelblandingen i de piskede æggehvider.

Tegn 1 cirkler på 2 stykker bagepapir – diameter ca. 25 cm. Fordel marengsmassen herpå og bag ved 125-130 grader C. alm. ovn i ca. 40 min., eller til bundene er sprøde.

Chokoladeskum:
Pisk fløden stiv og vend den i den afkølede creme.

Fordel chokoladeskummet på den ene marengsbund og læg forsigtigt den anden over. Pynt med sigtet flormelis og ristede mandler.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (22 stemmer)

Opskriften er vist 64475 gange,
og udskrevet 2785 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 17527 (4173 kcal)
KJ pr. Pers. 2921 (695 kcal)
Vægt ialt 1208 gram
Vægt pr. Pers. 201 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1450 KJ (345 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 23.2 gram
Kulhydrat 29.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

jtn  -  2011-05-28 21:04:17
Må sig jer g blev skuffet her, bundene er ikke sprøde og cremen for flydende og alt for tung

M  -  2009-07-02 08:24:23
Den skal prøves. Tror dog det bliver med en jordbær eller hindbær creme istedet for:) Så er den ikke så tung i sommervarmen

Mathilde  -  2009-06-06 12:28:29
Super god, men en rigtig fragelite skal altså laves med kaffe skum!

Per  -  2009-05-02 17:13:45
Hvis chokoladeskumet er blevet for tyndt så kan det piskes stift igen.

Anja  -  2008-01-11 14:09:10
Der skal 200 g sukker i, og ingen mel, så bliver den sprød!!!

Mejohka  -  2007-12-10 17:14:04
Super lækker dessert, men havde også problemer med sprødheden. Hvis man synes den er for tung kan man lave en appelsim salat/sauce til...Perfekt

sofie  -  2007-07-25 10:56:55
bundene skal bages længere tid ved lavere varme, så bliver de sprøde

Susanne  -  0000-00-00 00:00:00
Det er en lækker men meget tung dessert.

ADA  -  0000-00-00 00:00:00
Fantastisk fragilité - men lidt vanskelig at få sprød. Chokoladecremen er simpelthen så lækker og kan sagtens bruges til andre desserter.

GB  -  0000-00-00 00:00:00
Den absolut bedste fragilité jeg har smagt