kalkunhjerte og –lever (er kalkunen uden indmad kan man i stedet bruge 300 g kyllingelever fra frost) kalkunhjerte og –lever (er kalkunen uden indmad kan man i stedet bruge 300 g kyllingelever fra frost)
150
g.
bacon150 g. bacon
2
tsk.
reven appelsinskal2 tsk. reven appelsinskal
10
g.
smør10 g. smør
2
stilke
bladselleri i meget små tern2 stilke bladselleri i meget små tern
250
g.
hk. champignon 250 g. hk. champignon
1
æg1 æg
1
tsk.
friskhk. rosmarin1 tsk. friskhk. rosmarin
peber peber
1
tsk.
salt1 tsk. salt
25
g.
smør til pensling25 g. smør til pensling
1½
l.
vand1½ l. vand
Siet sky Siet sky
½
dl.
madeira½ dl. madeira
2
spsk.
majsstivelse2 spsk. majsstivelse
2
dl.
fløde2 dl. fløde
½
dl.
appelsinsaft½ dl. appelsinsaft
2
tsk.
ribsgelé2 tsk. ribsgelé
salt salt
peber peber
Opskrift:
Optø kalkunen 3 dage i køleskab hvis den er frossen.
Udblød brødet i fløde og madeira. Rør løg og appelsinskal i. Hjerte, lever og bacon køres igennem kødhakkemaskinen eller skæres i meget små terninger.
Rør alle ingredienserne til fyldet sammen. Fyld det i kalkunen og luk med kødnåle. Læg kalkunen på en rist over bradepanden med ryggen opad. Dryp kalkunen med citronsaft og drys med salt og peber. Læg kråse og hals i bunden af bradepanden. Hæld vand ved.
Sæt kalkunen i ovnen ved 160º i 1¾ time. Vend kalkunen, dryp den med smeltet smør og steg yderligere 1¾ time. Check at den er gennemstegt. Bliver brystet for mørkt, kan den dækkes med alufolie de sidste 15 min. af stegetiden. Lad kalkunen trække i den slukkede ovn ca. 20 min.
Si skyen og kom den i en gryde. Tilsæt madeira. Udrør majsstivelse i fløde og rør det i. Kog saucen igennem og smag til med appelsinsaft, gelé, salt og peber.
Servér med kartofler – gerne både hvide og brunede, halve æbler med gelé og tyttebærsyltetøj.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 14135 gange, og udskrevet 453 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider