Kalkunbryst med persille

Kalkunbryst med persille, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
100 g.persille
500 g.kalkunbryst
0.5 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
 bomuldsgarn
 
25 g.smør
0.25 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
1 dl.vand
5 dl.Karolines grundsauce med mælk
 evt. lys saucejævner
 
 Tilbehør:
400 g.broccoli
200 g.sukkerærter
320 g.løse ris, f.eks. en blanding med vilde ris
 
Opskrift:
Pluk persillen i små kviste, skyl og tør dem godt. Læg kalkunbrystet på den "glatte" side og skær en lomme i den tykke del af kødet. Fyld lommen med persillekviste og drys med salt og peber. Bind bomuldsgarn om kalkunbrystet 7-8 steder, så det holdes sammen til en lille steg.

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun kødet på alle sider (ca. 3 min. i alt). Drys med salt og peber. Tilsæt vand og steg kalkunbrystet ved svag varme og under låg ca. ½ time - vend af og til. Tag stegen op og lad den hvile tildækket i ca. 10 min.

Hæld grundsauce med mælk i sauterpanden med stegesky. Bring saucen i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Jævn evt. saucen og smag til.

Ved serveringen:
Skær stegen i skiver - fjern bomuldsgarnet efterhånden. Anret kødet på et fad sammen med grønsagerne. Kom sauce og ris i hver sin varme skål.





karakterer:
Opskriften er vist 13302 gange,
og udskrevet 290 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-10-20 12:41:01
og kartofler

  -   2007-10-20 12:40:11
karolines kan undværes. Lav en almindelig brun sovs. Kalkunen bliver ekstra lækker hvis der også kommes hvidløg indeni. server med surt.