Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Torsk provencale

Torsk provencale, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Torskefilet uden skind

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :

Torsk provencale, billede 4 Torsk provencale, billede 1 Torsk provencale, billede 2 Torsk provencale, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
680 gram Torskefilet uden skind
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
200 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
3 store Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
1 spsk. Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
0.5 tsk. Herbes de Provence, tørret Herbes de Provence er et blandingskrydderi som består af blå lavendel, basilikum, oregano, timian, anis, rosmarin, og fennikel, i variabelt mængdeforhold
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  tilbehør:
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
  Pynt:
4 skiver Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   


Opskrift:

Fiskefileterne lægges i et fad og drysses med salt og peber.

Gulerødder og løg findeles og koges næsten møre i vand. Sovsen blandes af ituskårne, flåede tomater, gulerødder løg og de øvrige ingredienser. Smag til med salt og peber.

Sovsen fordeles over fisken og retten sættes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter.

Serveres med kartofler og ekstra grøntsager.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (21 stemmer)

Opskriften er vist 83776 gange,
og udskrevet 2183 gange.


Energi:
KJ total 6753 (1607 kcal)
KJ pr. Pers. 1688 (401 kcal)
Vægt ialt 2419 gram
Vægt pr. Pers. 604 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 279 KJ (66 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 0.4 gram
Kulhydrat 9.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Ulrik  -  2019-08-14 15:05:25
Den har nu ikke meget til fælles med andre opskrifter, jeg kan finde på torsk provencale. Den skulle nok nærmere hedde torsk fra provinsen.


palmqvist2000  -  2015-12-22 22:04:46
Prøv at erstatte vandet med tør hvidvin.


Fru Rasmussen  -  2014-04-09 13:46:26
Desværre ikke vores smag, trods det, vi kan lide alle de ting, der skal i.