Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Fragilite med jordbærflødeskum

Fragilite med jordbærflødeskum, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Fraglite

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Fragilite med jordbærflødeskum, billede 4 Fragilite med jordbærflødeskum, billede 1 Fragilite med jordbærflødeskum, billede 2 Fragilite med jordbærflødeskum, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bunde:
4 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
100 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

175 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
  Creme:
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 spsk. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
250 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
   
Opskrift:
Bunde:
Pisk æggehviderne meget stive.

Hak mandlerne fint og bland dem med mel og flormelis. Vend mandelblandingen i de piskede æggehvider.

Bred massen ud på bagepapir til 2 bunde, 24 cm i diameter. Bag ved 130-140 grader C. alm. ovn i ca. ½ time, eller til bundene er sprøde og faste. Lad dem svale.


Creme:
Pisk fløden til skum og pisk flormelis i. Vend de skivede jordbær i.

Læg bundene sammen med jordbærflødeskummet, lige inden desserten serveres. Drys øverst med sigtet flormelis og pynt med jordbær.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (49 stemmer)

Opskriften er vist 105209 gange,
og udskrevet 5085 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 10406 (2477 kcal)
KJ pr. Pers. 2601 (619 kcal)
Vægt ialt 945 gram
Vægt pr. Pers. 236 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1101 KJ (262 kcal)
Protein 4.5 gram
Fedt 14.4 gram
Kulhydrat 29.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Kirsten  -  2018-05-22 08:14:35
Kan de opbevares nogle dage før brug uden at blive bløde, i så fald fryser, plastpose eller kagedåse. Nogen erfaring med det?

plet  -  2014-06-02 09:59:41
Skal mandlerne ikke smuttes inden de kommer i kagen

Anders  -  2012-07-10 22:25:54
ser simpel ud, og er det.

Tenna  -  2011-09-18 15:49:53
Rigtig god kage og nem at lave! Mine bunde skulle have ca. 1 time i ovnen før de var sprøde hele vejen igennem - havde lavet til 7 prs.

Ingolf  -  2009-06-07 15:34:03
Super lækker kage. Hilsen Ingolf

Annelise  -  2009-06-07 10:36:03
Lækker kage. Laver den med frosne hindbær fra haven, pynter med citronmelisse og hindbær - som blomst - på midten.

AnnaFlader  -  2008-06-03 13:55:47
fantastisk sommerkage og så er den næsten sund:-)

Irene  -  2008-05-08 18:14:42
Super god, lav dobbelt portion og bag 2 stk i bagepladestørelse, den skal nok blive spist

lh  -  2007-07-18 11:16:41
Det (syntes vi) gør kagen endnu bedre, hvis man også kommer lidt cognac i flødeskumsfyldet og både kommer det mellem lagene samt ovenpå.

gunvor  -  2007-07-12 08:15:58
Det er en fejl, at bundene kun skal bage ½ time. det er 1 time. Hvis det skal gå hurtigt, smager det vældig godt med en frossen pakke skovbær optøet og vendt i flødeskum. Meget frisk.

Bente  -  2007-07-07 11:25:18
Super god kage - alle var vilde med den !

Anette i Randers  -  2007-07-01 14:18:37
Fantastisk sommerkage! Den vækker jubel hos store og små! Og så er den meget enkel at lave. Tak for inspirationen.

Farmor  -  2007-06-25 08:09:37
Hvis man drysser et TYNDT lag mel på bagepapiret, for man smører marengsmassen på, hænger den ikke fast

mor  -  2007-06-13 10:35:52
Lyder rigtig god. Skal helt sikkert prøves!!

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Bundene er det som er beskrevet først i opskriften.

Rasmus  -  0000-00-00 00:00:00
Hvordan laver man bundene ?? du mener vel ikke de plader man køber 2 eller 3 i en pakke !!

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Her skulle bundene have noget mere end den ½ time før de blev sprøde.

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Tegn en cirkel på bagepapiret efter en form eller tallerken, så er det nemmere at ramme størrelsen og få den rund.