Perlehøne stegt med oliventapenade

Perlehøne stegt med oliventapenade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Perlehøne - Perlehøne hel

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :



Ingredienser:
3 stk.perlehøns (kylling kan også bruges)
6 spsk.oliven-tapenade (købt eller hjemmelavet)
 
 kål:
2 spidskål
3 appelsiner skåret i fileter
2 storerødløg skåret i både
1 dl.hvidvin
1 dl.olivenolie
 
 tzatziki:
2 agurker
1 lille bæger fynsk rygeost
 lidt creme fraiche 18%
2 fedhvidløg
1 citron
 
 
Opskrift:
Perlehøns deles i lår og bryst. Lidt tapenade fyldes ind under skindet. Der krydres med salt og peber. Steges i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter (lår skal have lidt længere tid end brystkød).

Braiseret sensommerkål:
Del kålen i 6 stykker. Kom kålstykkerne i en bradepande med hvidvin og olie – tilsæt appelsinfileter, rødløg i tynde både samt salt og peber. Braiseres i ovnen i ca. 30 minutter ved 150°C.

Agurkerne deles på langs. Kernerne skrabes ud med en ske. Skær agurkerne i skrå skiver á ca. ½ cm. Drys med salt og lad det udvande. Rygeosten røres med creme fraiche og hakket hvidløg. Når agurkerne er udvandet, tørres de for væske og vendes i rygeostblandingen. Smages til med citronsaft, salt og peber (og evt. lidt sukker).

Ved anretning lægges kål og lidt af væske på en tallerken. Et stykke perlehøne lægges på, og tzatzikien serveres til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 9957 gange,
og udskrevet 302 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Annelise  -  2018-03-19 13:50:01
Elsker rygeost, men ikke her