perlehøns (kylling kan også bruges)3 stk. perlehøns (kylling kan også bruges)
6
spsk.
oliven-tapenade (købt eller hjemmelavet)6 spsk. oliven-tapenade (købt eller hjemmelavet)
kål: kål:
2
spidskål2 spidskål
3
appelsiner skåret i fileter3 appelsiner skåret i fileter
2
store
rødløg skåret i både2 store rødløg skåret i både
1
dl.
hvidvin1 dl. hvidvin
1
dl.
olivenolie1 dl. olivenolie
tzatziki: tzatziki:
2
agurker2 agurker
1
lille bæger fynsk rygeost1 lille bæger fynsk rygeost
lidt creme fraiche 18% lidt creme fraiche 18%
2
fed
hvidløg2 fed hvidløg
1
citron1 citron
Opskrift:
Perlehøns deles i lår og bryst. Lidt tapenade fyldes ind under skindet. Der
krydres med salt og peber. Steges i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter (lår
skal have lidt længere tid end brystkød).
Braiseret sensommerkål:
Del kålen i 6 stykker. Kom kålstykkerne i en bradepande med hvidvin og olie
– tilsæt appelsinfileter, rødløg i tynde både samt salt og peber. Braiseres i
ovnen i ca. 30 minutter ved 150°C.
Agurkerne deles på langs. Kernerne skrabes ud med en ske. Skær agurkerne
i skrå skiver á ca. ½ cm. Drys med salt og lad det udvande. Rygeosten røres
med creme fraiche og hakket hvidløg. Når agurkerne er udvandet, tørres de
for væske og vendes i rygeostblandingen. Smages til med citronsaft, salt og
peber (og evt. lidt sukker).
Ved anretning lægges kål og lidt af væske på en tallerken. Et stykke
perlehøne lægges på, og tzatzikien serveres til.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.5
(2 stemmer)
Opskriften er vist 9770 gange, og udskrevet 298 gange.
Kommentarer
Annelise - 2018-03-19 13:50:01 Elsker rygeost, men ikke her
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider