Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Perlehønebryst med hjerte af Foie Gras på glace af honning og timian

Perlehønebryst med hjerte af Foie Gras på glace af honning og timian, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Perlehøne - Perlehønebryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
4 x 175 g.perlehønebryst
4 x 25 g.foie gras
 jomfruolivenolie (til stegning)
 honning
 
 Sauce:
4 skalotteløg i tern
1 dl.honning
12 kvistetimian
5 dl.kraftig brun kalvebouillon (terning + vand)
150 g.smør
 
 Yderligere:
1 kg.små kogte pillekartofler
 lidt timian
 
 Tilbehør:
 Grønsager efter sæson og eget valg, ligeså med pynt.
 
Opskrift:
Perlehønebryst:
Perlehønebrysterne købes udskåret hos slagteren sammen med foie grasen. I brystet skæres der en lomme, hvori foie grasen placeres. Perlehønebrysterne brunes i varm olie og pensles med honning. Inden servering steges de ca. 10 minutter i ovn ved 200 grader C.

Sauce:
I varm olie brunes skalotteløgene. Der tilsættes friskhakket timian og honning. Når honningen er bruset op, tilsættes der kalvebouillon. Lad sauce simre ca. 10 minutter. Inden servering skal saucen piskes op med koldt smør.

Kartofler:< BR> POMMES RISSOLLÉES
Kartoflerne koges, pilles og stilles koldt. Steges gyldne i den varme olie. Kan evt. krydres med lidt friske timianblade.

Anretning:
Skær brystet over en enkelt gang på skrå, så man kan se foie grasen. Placér den nederst på tallerkenen. Grønsager øverst og saucen som et spejl på bunden af tallerkenen.

Kartoflerne serveres ved siden af.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (11 stemmer)

Opskriften er vist 10045 gange,
og udskrevet 420 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Brynhild  -  2010-12-18 12:52:28
Jeg bruger retten kold som frokostret, skåret i tynde skiver på skrå. Smager fantastisk.

Brynhild  -  2010-11-05 15:50:37
Brugte alm. kyllingebryst, som jeg skar op og fyldte med foie gras. Rullede sammen og bandt med bomuldssnor. Afkølede helt og skar i tynde skiver. Pynt: kold sauce, små salatblade, nogle få friske hindbær og et par valnødder. Uhmmmmm...

richi  -  0000-00-00 00:00:00
Køkkenchef Kenneth Brøchner Petersen . findes i kogebog Danske Køkkenchefer og deres mad

birgit  -  0000-00-00 00:00:00
virkelig god