Gratineret perlehønebryst med gorgonzolasauce

Gratineret perlehønebryst med gorgonzolasauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Perlehøne - Perlehønebryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
2 perlehøns
1 spsk.purløg
1 lillerødløg
100 g.reven ost
 olie til stegning
 
 kartoffel:
4 bagekartofler
1 dl.hakket purløg, karse og persille
1 æg
1 dl.fløde
 salt
 peber
 
 Sauce:
4 dl.perlehønefond (bouillonterning + vand)
50 g.gorgonzola
½ dl.portvin
50 g.smør
2 skalotteløg
 maizenamel
30 g.smør til at montere saucen
 
 Fond:
 Skroget fra perlehønsene
1 suppevisk af porretop, selleritop, gulerødder og løg
10 helesort peber
10 heleenebær
½ dl.olie
 
 Tilbehør:
400 g.svampe (f.eks. kantareller, østershatte, rørhatte og champignon)
25 g.smør
 salt
 peber
250 g.sukkerærter
200 g.cherrytomater
 
Opskrift:
Perlehøne:
Brysterne og lårene skæres af perlehønsene. Gem skroget til saucen. Lår og bryster brunes af på en pande i lidt olie. Steges videre i ovnen ved 200 grader C i ca. 10 minutter. Purløg, ost og finthakket rødløg blandes sammen. Drysses på brysterne som herefter gratineres i ovnen ved 220 grader C i 5 minutter.

Perlehønefond:
Skrogene brunes af i olie, der tilsættes fintskårne urter og disse brunes med. Tilsæt krydderierne. Fonden koges 4 timer, sigtes og nedkoges til ½ l.

Sauce:
De hakkede skalotteløg sauteres gyldne i smørret. Der tilsættes portvin og denne nedkoges til det halve. Tilsæt perlehønefond og kog herefter ned til der er ca. 3 dl. Tilsæt gorgonzola og lad denne koge godt ud i saucen. Jævn ganske lidt med maizenamel udrørt i lidt koldt vand. Montér med koldt smør og smag til sidst til med salt og peber.

Krydderurtefarseret bagekartoffel:
Kartoflerne rengøres og bages i ovn ved 200 grader C i 1½ time. Indmaden skrabes ud. Røres med æg, fløde, salt, peber samt krydderurter. Blandingen fyldes tilbage i kartoffelskallerne. Drysses med reven ost og gratineres i ovn ca. 10 minutter ved 200 grader C.

Tilbehør:
Svampene renses godt og ristes i smør. Krydres med salt og peber. Sherrytomaterne tilsættes og steges med svampene kort før de er færdige. Sukkerærterne blancheres ganske kort i kogende vand.

Anretning:
Læg lårene på tallerkener. Ovenpå lægges et par skiver bryst. Anret grønsagerne og kartoflerne sammen med saucen, sådan at det ser rigtigt appetitligt ud.





karakterer:
Opskriften er vist 18417 gange,
og udskrevet 574 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Lavede ikke fond, men brugte kyllingefond.