stykke citronskal, uden det hvide1 lille stykke citronskal, uden det hvide
2
spsk.
olivenolie2 spsk. olivenolie
2
spsk.
smør2 spsk. smør
Saucen: Saucen:
3
friske kyllingelevere3 friske kyllingelevere
1
lille
peperoncino (stærk rød chilipeber)1 lille peperoncino (stærk rød chilipeber)
2
fed
hvidløg2 fed hvidløg
4
ansjosfileter4 ansjosfileter
1
spsk.
kapers1 spsk. kapers
1
spsk.
finthakket persille1 spsk. finthakket persille
3
spsk.
smør3 spsk. smør
2-3
spsk.
rasp2-3 spsk. rasp
2
spsk.
friskreven parmesan2 spsk. friskreven parmesan
4
spsk.
olivenolie4 spsk. olivenolie
2
spsk.
citronsaft eller hvidvinseddike2 spsk. citronsaft eller hvidvinseddike
salt salt
peber peber
reven muskatnød reven muskatnød
Opskrift:
Perlehøne krydres udvendig- og indvendig med salt. Læg rosmarinkvist og citronskal ind i perlehønen. Opvarm ovnen til 220 grader. Steg perlehønen gyldenbrun i olivenolie og læg den herefter i et ildfast fad og stil den i ovnen 40 min. Overhældes af og til med dens egen afgivne saft. Efter 20 minutter vendes hønen.
Imens tilberedes saucen. Den rensede kyllingelever skæres i mindre stykker. Chilien befries for stilk og kerner og hakkes sammen med hvidløg, ansjos og kapers i små stykker. Leveren blandes med dette incl. den hakkede persille. Ingredienserne sauteres af i en pande sammen med rasp til det har fået en gyldenbrun farve. Parmesan tilsættes og røres med i. Panden tages fra varmen. Rør olivenolien i sammen med citronsaft eller hvidvinseddike og smag tilsidst til med salt, peber og muskatnød.
Perlehønen deles i 4 stykker og anrettes sammen med saucen.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.5
(2 stemmer)
Opskriften er vist 15395 gange, og udskrevet 293 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider