Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Grape marineret flankesteaks med grøntsags-pandekage

Grape marineret flankesteaks med grøntsags-pandekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseflankesteaks

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :





Ingredienser:
1-2 okseflankesteaks i alt ¾ kg
 
 Marinade:
2 grapefrugter eller 4 citroner
1 spsk.olivenolie
1 tsk.salt
1 plastpose beregnet til fødevare
1 spsk.olivenolie
1 spsk.smør
 
 Grøntsags pandekage:
¾ kg.kartofler
2 gulerødder
2 pastinakker
 salt
 peber
25 g.hasselnød flager
4 spsk.olivenolie
 
 Sauce:
3 tomater
2 tsk.maizena
1 spsk.madagascar-peber(syltede grønne peberkorn)
1 dl.piskefløde
 
1 groft hvedebrød
 


Opskrift:

Dagen før:

Start med at lav marinaden. Pres saften af grapefrugterne eller citronerne og bland den med olivenolie og salt. Læg flankesteaksne i en plastpose og hæld marinaden ned i posen. Pres luften ud af posen så marinaden omslutter kødet. Bind en solid knude og læg posen i køleskabet i et døgn, vendes indimellem.
OBS: læg posen i en skål for en sikkerheds skyld.

Dagen hvor retten skal serveres:

Skræl kartoflerne og riv dem på den grove side af et rivejern. Læg de revne kartofler på et rent viskestykke og pres væden ud af dem. Gulerødder og pastinakker skrælles og rives på samme måde. Bland alle de revne grøntsager sammen med salt peber og hasselnødeflager.

Varm olie på en slip let pande og kom grøntsags blandingen på. Tryk blandingen sammen med en bred ske eller palet, så den er lige tyk over det hele. Steg den ved jævn varme i 6-7 minutter på hver side. Ved serveringen skæres pandekagen ud i ”lagkagestykker”.

Tag posen med kødet og marinaden. Hæld marinaden ud i en skål og gem den. Tør flankesteaksne grundigt med køkkenrulle og brun den i olie og smør på en stegepande. Krydr med salt og peber og steg den ca 5-6 min på hver side. Kasser fedtstoffet og lad kødet stå og hvile i ca 20 min. før det skæres af det. Ved servering skæres flankesteaksne i skiver på tværs af kødtrådene og gerne lidt skråt.

Mens flankesteaksne hviler, laves saucen. Skær tomaterne i små tern og blend dem med marinaden og maizena. Varm saucen igennem og tilsæt piskefløde og groft hakket madagascar peber. Smag til med salt, og så er det hele klar til servering, gerne med skiver af groft hvedebrød







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (5 stemmer)

Opskriften er vist 18191 gange,
og udskrevet 444 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Kasper SM  -  2012-09-21 19:25:22
Fin opskrift på pandekagerne. Jeg puttede dog æg i for at give dem en lidt mere "fluff" konsistens. Det er vel en smagssag, men for mit vedkommende gav det god mening. Evt hvidløg?! Vh


Anne-Grethe  -  2010-02-15 00:11:39
Alt for syrlig efter min smag og jeg marinerede den kun 8 timer


mig  -  2008-05-13 18:45:45
Den er godt beskrevet med alle detaljer