Tunmousse 17

Tunmousse 17, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
ForretterRet : Forretter - Mousse

Hovedingrediens : MakrelFisk - Tun på dåse

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Tunmousse 17, billede 4 Tunmousse 17, billede 1 Tunmousse 17, billede 2 Tunmousse 17, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 ds. Tun i vand. konserves 150g. 1 dåse tun i vand vejer ca. 150 g. drænet vægt.
1 stort Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
Citron, saft heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
2.5 dl. Cremefraiche 18% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 glas Stenbiderrogn, rød Stenbiderrogn kaldes også for Dansk kaviar, og sælges tit i glas på 50 og 100 gram.
   
  Dressing:
Cremefraiche 18% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
Tomatketchup 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
   
   
Opskrift:
Tunen moses i en skål. Husblasen lægges i blød i koldt vand i ca. 5 min.

Imens piskes fløden til flødeskum.

Citronen presses, og saften hældes i en gryde, og den opblødte husblas tilsættes, og dette varmes til husblasen er smeltet.

Cremefraichen, flødeskummet, og det revet løg, tilsættes den moste tun. Salt og peber tilsættes, og massen blandes, derefter tilsættes citronsaften. Der kan evt. tilsættes kaviar, men det er efter smag og behag.

En skål smøres med smør, og tunmassen hældes i. Dette stilles i køleskabet i ca. 4 timer. Når den skal serveres, hældes den ud på et fad, og der spises lune flutes, med smør til.

Dressing:
Blandes og smages til.

serveres med flutes





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Tunmousse

karakterer:
Opskriften er vist 216480 gange,
og udskrevet 9971 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (200 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4245 (1010 kcal)
KJ pr. Pers. 530 (126 kcal)
Vægt ialt 606 gram
Vægt pr. Pers. 75 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 699 KJ (166 kcal)
Protein 14.8 gram
Fedt 11.3 gram
Kulhydrat 1.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-02-08 23:19:10
I kan jo ikke sige det er for meget citron, da mængden ikke er skrevet på ;)

  -   2013-06-18 13:31:56
Rigtig god.

  -   2013-02-16 23:08:50
Lige i ovenkanten af citron smagsmæssigt. Næste gang bruger vi nok kun halvdelen af mængden af citronsaften...

  -   2012-08-29 13:04:12
jeg skulle lave den til min far som er meget kræsen og hankunne li den så den må jo være god jeg kan ikke li tun

  -   2012-01-01 23:45:07
Den er bare super god, vi tilføj noget chili da den ellers bliver lidt tam.

  -   2010-12-29 11:43:57
rigtigt god men pas på citron saft

  -   2010-03-29 07:57:25
Brug kun Tun i olie , ale andre stæder kan du spare på fedtstof ( men ikke her )

  -   2010-03-14 17:27:35
Prøv også uden husblas men med mayonnaise det er rigtig godt

  -   2010-02-17 10:35:46
Smager fantastisk

  -   2010-01-10 18:23:46
Den var en stort hit her i huset;-D og ja jeg puttede også lidt paprika i dressingen!

  -   2009-11-30 13:35:01
Tun i olie eller vand ?

  -   2009-10-10 12:00:03
Den er meget nem og lave, nu håber vi at den smager lige så godt.

  -   2009-08-01 10:50:30
tilføj lidt kapers det er osse godt.

  -   2008-11-12 13:31:02
Man kan tilføje dressingen noget tøret dild det smager den regtit godt af

  -   2008-10-16 13:56:20
Dobbeltpotion passer til en tupperware form. Kanon god. Vi har lavet den mange gange, med stor succes.

  -   2007-07-14 13:10:35
Tilføj dressingen noget paprika, så bliver den endnu bedre

  -   2007-04-14 14:00:25
Den er vanvittig god