Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Mignon af dansk okse med grillede kartoffelfondant med små flasketomater

Mignon af dansk okse med grillede kartoffelfondant med små flasketomater , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemignon

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
600 g.oksefilet eller oksemørbrad
4 stk.bagekartofler
12 flasketomater med stilk el. cherrytomater
20 stk.perleløg
1 dl.hønsefond
1 dl.brun kalvefond
1 dl.balsamico
 olivenolie
1 spsk.brun farin
 saft og skal af 1 stk. lime
 
Opskrift:
Kødet skæres fri for sener og deles i 4 små bøffer. Brunes hårdt på Helse-grillpanden, så de får grillmønster.

Kartoflerne udstikkes i små runde plader som blancheres, dvs. dyppes i kogende vand og kommes herefter i isvand.

Herefter lægges de ved siden af bøffen på grillpanden og tages af, så snart de også har fået grillmønster. De lægges så i en gryde med en smule vand og lidt olivenolie og koges møre. Smages til med salt og peber.

Cherrytomaterne ridses i toppen med et lille kryds, dyppes i kogende vand og kommes herefter i isvand. Huden trækkes opad på tomaten og sættes i et ildfast fad klar til at komme ind i ovnen og bage. En lille smule olivenolie dryppes ovenpå tomaten samt salt og peber.

Perleløg pilles og koges møre i vand tilsat salt.

Brun farin sauteres i en lille gryde, så det karamelliseres, herpå balsamico og røres til en sirupkonsistens. Herefter kommes kalvefond, hønsefond og rødvin på, og dette reduceres også til sirupkonsistens. Herefter piskes saucen op med smør og smages til med salt, peber og revet limeskal. Eventuelt hvis saucen er for sød smages til med limesaft.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (3 stemmer)

Opskriften er vist 16070 gange,
og udskrevet 182 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Lars Holm  -  0000-00-00 00:00:00
Opskriften stammer fra Friland.dk