Kalve couvette med champignonsauce

Kalve couvette med champignonsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvecuvette

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
1500 g.Kalvecuvette
 Lidt fedtstof (stegemargarine ca. 20 gr.)
 Et Rødløg
2 Glashele champignon
2 ds.flået tomater
1 rød chili peber
1 rodsellerihoved
1 broccolihoved
0.25 kaffefløde 9%
 En grønsags bouillonterning
1 literkogende vand
 Maizena jævner
 Kulør
 Salt
 peber
 Evt. Stærk paprika
 Cayennepeber
 Lidt timian
 
 Tilbehør:
 (ca. 250 gram pr. person) Ovnstegte kartoffelbåde
 
 En god Rødvin (årgang valgfri)
 
Opskrift:
Hæld fedtstof i en stegegryde og lad det bruse godt af. Drys kalvecuvetten med timian, salt og peber, samt evt. lidt stærk paprika. Brun kalvecuvetten godt af på alle sider i en stegegryde. Snit rødløget og chilien groft (pil kernerne ud af chilien, hvis ikke ekstra stærk smag ønskes) bland det op i gryden Hæld champignonerne i med væden og tilsæt bouillonterningen, der er opløst i det kogende vand. Hæld de 2 dåser flået tomater i. Lad det hele simre for svag varme i ca. 45 min. Skyl broccolien og del den i små buketter, del sellerien i 2 og læg den ene halvdel væk. Skyl den anden del og snit den i mindre stykker. Kog den i let saltede vand sammen med broccolien, til den er mør. Vask og skær kartoflerne i både med skræl på drys dem med salt og cayennepeber og sæt dem i en varm ovn (200 C) i 35 min.

Når stegen har simret, tages den op ad gryden og lægges på et spækbræt indpakket i staniol omviklet med et viskestykke for at holde på varmen. Væde i gryden sies fra tilbehøret. Den fra siet væde hældes tilbage i gryden. Tilsæt fløde og smag til med cayennepeber og evt. andre krydderier. Lade det hele få et opkog og tilsæt jævning som anvist på pakken. Tilsæt til sidst kulør. Skær cuvetten ud i pæne stykker og server med de færdige kartoffelbåde og grønsagerne. Champignonerne de andre ingredienser, der gav smag til saucen servers som ekstra tilbehør. En god rødvin runder hele denne herlige middag af.

Evt. rester kan spises koldt dagen efter med ris til nemt og hurtig!


karakterer:
Opskriften er vist 39303 gange,
og udskrevet 958 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Grethe K  -  0000-00-00 00:00:00
Det var den bedste kalvecouvette jeg nogensinde har lavet. Og sikken en skøn sauce. Jeg kom lidt rosmarin med under kogningen, og i stedet for at koge sellerien kom jeg den msammen med kartoflerne i ovnen.