oksehaler hugget ud i leddene1500 g. oksehaler hugget ud i leddene
0.5
spsk.
Salvie tørret0.5 spsk. Salvie tørret
2
spsk.
Løvstikke tørret2 spsk. Løvstikke tørret
600
g.
løg600 g. løg
2
fed
hvidløg2 fed hvidløg
300
g.
porrer300 g. porrer
400
g.
gulerødder400 g. gulerødder
70
g.
tomatpure konc.70 g. tomatpure konc.
1
tsk.
sambal orlek1 tsk. sambal orlek
2
dl.
fløde 13%2 dl. fløde 13%
4
spsk.
madeira4 spsk. madeira
Opskrift:
Kødet brunes i smør og olie på en pande, og lægges efterhånden over i en stor stegegryde.
Løg og hvidløg svitses let sammen med porrerne skåret i tynde skiver og blandes i gryden.
Gulerødderne skæres i skiver og kommes i sammen med krydderierne, tomatpure og sambal orlek.
Kogende vand hældes ved, så kødet er knapt dækket.
Koges under låg, og vendes af og til.
Okshaler skal have 3½ time, kalvehaler 3 timer. Spæd evt. med mere vand under stegningen, hvis det er nødvendigt.
Tag kødet op og tilsæt fløden til sovsen. Smages til med sambal orlek og madeira. Jævnes evt. let med maizena.
Serveres med kartoffelmos og evt. tynde æbleskiver dryppet med citronsaft.