Mexicansk farsbrød

Mexicansk farsbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Okse - Svinekød

Oprindelsesland : Mexico

MexicoIndsendt :      Red:

Mexicansk farsbrød, billede 4 Mexicansk farsbrød, billede 1 Mexicansk farsbrød, billede 2 Mexicansk farsbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
500 gram Hakket svine og kalvekød 8-12%
250 gram Chorizo Chorizo er en Spansk paprikapølse
50 gram Oliven. grønne. uden sten. i saltlage
4 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 nip Spidskommen, stødt
1 nip Chili stærk, stødt
1 tsk. Oregano, tørret
   
2 Avocado 1 avocado vejer ca. 150 gram hel. Uden skal og sten ca. 100 gram.
Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Pil løget og hak det fint. Fjern kernerne far peberfrugten, vask den, dup den tør og skær den i små tern. Svits begge dele i en 1 spsk. varm olie til de er møre.

Chorizo kan evt. flåes inden den skæres i fine tern og bland det med det hakkede kød i en skål. Hak oliven groft og tilsæt dem sammen med løg-peberfrugtblandingen. Drys majsstivelse og krydderier over og ælt farsen grundigt med hænderne.
Form farsen til et aflangt brød.

Smør en bradepande med resten af olien, og læg farsbrødet i. Bag det midt i ovnen i en time ved 200 grader C. alm. ovn.

10 min. før farsbrødet er færdigt skræller du avocadoerne, skærer dem over på langs og fjerner stenene. Skær frugtkødet i tynde skiver og dryp dem straks med citronsaft, så de bevarer deres smukke farve.

Anret farsbrødet på et fad sammen med avocadoskiverne.

Tips:

I stedet for pølsen kan du blande farsen med grønsager, f.eks. svampe, som du først har svitset let.


karakterer:
Opskriften er vist 31092 gange,
og udskrevet 684 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10686 (2544 kcal)
KJ pr. Pers. 2671 (636 kcal)
Vægt ialt 1335 gram
Vægt pr. Pers. 333 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 800 KJ (190 kcal)
Protein 12.2 gram
Fedt 13.3 gram
Kulhydrat 6.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2021-02-10 18:50:06
Farsbrødet smager godt, men er lidt løs i det, vil prøve med noget mere æg og hvedemel næste gang. Avocado kunne bruges til en guacamole og nogle tortila chips til og måske en fyldig salat?