Mexicansk farsbrød

Mexicansk farsbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Okse - Svinekød

Oprindelsesland : Mexico

MexicoIndsendt :


Mexicansk farsbrød, billede 4 Mexicansk farsbrød, billede 1 Mexicansk farsbrød, billede 2 Mexicansk farsbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 løg
1 rød peberfrugt
2 spsk.olivenolie
500 g.hakket kalv/flæsk
250 g.chorizo
50 g.grønne oliven uden sten
4 spsk.majsstivelse
 salt
 friskkværnet sort peber
1 nipspidskommen, stødt
1 nipchilipulver, stærk
1 tsk.tørret oregano
 
2 avocadoer
 citronsaft
 
Opskrift:
Pil løget og hak det fint. Fjern kernerne far peberfrugten, vask den, dup den tør og skær den i små tern. Svits begge dele i en 1 spsk. varm olie til de er møre.

Chorizo kan evt. flåes inden den skæres i fine tern og bland det med det hakkede kød i en skål. Hak oliven groft og tilsæt dem sammen med løg-peberfrugtblandingen. Drys majsstivelse og krydderier over og ælt farsen grundigt med hænderne.
Form farsen til et aflangt brød.

Smør en bradepande med resten af olien, og læg farsbrødet i. Bag det midt i ovnen i en time ved 200 grader C. alm. ovn.

10 min. før farsbrødet er færdigt skræller du avocadoerne, skærer dem over på langs og fjerner stenene. Skær frugtkødet i tynde skiver og dryp dem straks med citronsaft, så de bevarer deres smukke farve.

Anret farsbrødet på et fad sammen med avocadoskiverne.

Tips:

I stedet for pølsen kan du blande farsen med grønsager, f.eks. svampe, som du først har svitset let.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (8 stemmer)

Opskriften er vist 28729 gange,
og udskrevet 667 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2021-02-10 18:50:06
Farsbrødet smager godt, men er lidt løs i det, vil prøve med noget mere æg og hvedemel næste gang. Avocado kunne bruges til en guacamole og nogle tortila chips til og måske en fyldig salat?