Vegetar pasta - med pinjekerner og timian

Vegetar pasta - med pinjekerner og timian, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Persillerod

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.persillerod
2 løg
1 æble
1 ½ spsk.olie
 salt
 peber
 dl.vand
1 spsk.limesaft
 
1 dl.piskefløde
300 g.pastapenne
3 spsk.ristede pinjekerner
2 spsk.grofthakket frisk timian
1 tsk.fraskrevet limeskal
 
Opskrift:
Persilleroden skrælles og skæres i ca 2 cm store tern. Løget skæres i skiver og æblet skæres i 2 cm store tern. Grønsager og frugt svitses i olie i en sauterpande med låg. Saft og peber drysses over og vand og limesaft hældes over. Grønsagerne simrer under låg i ca 7 min indtil persilleroden er mør men ikke blød. Fløden hældes i og blandingen koges sammen 1 min. Nykogt pasta blandes med cremet persillerod, pinjeker­ner, timian og limeskal.

Serveres straks med brød.





karakterer:
Opskriften er vist 17223 gange,
og udskrevet 440 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg har lavet denne ret med andre rodfrugter og også med kål herunder rosenkål. I stedet for piskefløde har jeg som veganer anvendt havrefløde. Ristede pinjekerner kan erstattes af ristede mandler eller et mix. Rosmarin smager også godt - det samme gælder ristede eller blot friske valdnødder som til fulde matcher denne lidt efterårs- og vinteragtige ret som er god til andet end pasta (små el. større kartoffelterne er fine). Citronskal kan benyttes i stedet for limeskal.