Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Æbletrifli/æblekage med vanillecreme og ristede havregryn

Æbletrifli/æblekage med vanillecreme og ristede havregryn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 7 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Trifli

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :

Æbletrifli/æblekage med vanillecreme og ristede havregryn, billede 4 Æbletrifli/æblekage med vanillecreme og ristede havregryn, billede 1 Æbletrifli/æblekage med vanillecreme og ristede havregryn, billede 2 Æbletrifli/æblekage med vanillecreme og ristede havregryn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Æblemos:
750 gram Æbler, Madæbler 1 madæble ca. 100 g. skrællet vægt.

Gode madæbler er f.eks. belle de boskoop-æbler og cox-orange
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
175 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Vanillecreme:
30 gram Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Ristede havregryn:
150 gram Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
90 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Ribsgele 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Æblemos:
De skyllede, skrællede æbler deles i både. Kernehus, blomst og stilk fjernes. Æblerne skæres i småstykker og koges med vand under låg. Mosen sødes og smages til med Vanila og afkøles.


Vanillecreme:
Sukker, maizena og vanillekorn blandes og piskes godt med 1 dl af mælken. Til sidst tilsættes æggeblommen.

De resterende 4 dl sødmælk koges op i en gryde med den tomme vanillestang.

Så snart mælken koger, tilsættes de øvrige ingredienser. Koges op i 5 sekunder og hældes straks i en kold beholder. Afkøles helt. Cremen skal anvendes samme eller næste dag.


Ristede havregryn:
Smelt margarinen på en dyb pande. Bland havregryn og sukker i en skål, kom det i den smeltede margarine og rist dem til sukkeret er karameliseret og havregrynene er lysebrune.


På dagen hvor desserten skal læggges sammen piskes fløden til flødeskum som vendes sammen med kagecremen.


Sammenlægning:
Kan lægges sammen i portionsglas eller skål.
I portionsglas lægges først 1 spsk. havregryn, dernæst 1 spsk. æblemos, så 1 spsk. kagecreme, vi lage 2 lag af hver, afslutter med havregryn og en klat ribsgele.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)

Opskriften er vist 51440 gange,
og udskrevet 631 gange.


Energi:
KJ total 15886 (3782 kcal)
KJ pr. Pers. 2269 (540 kcal)
Vægt ialt 2152 gram
Vægt pr. Pers. 307 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 738 KJ (175 kcal)
Protein 2.3 gram
Fedt 7.1 gram
Kulhydrat 26.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Ib Skaale  -  2018-09-08 09:54:09
Fantastisk dessert i æblesæsonnen og hvis man har noget frosset æblemos liggende. Brug dog mere æblemos og mindre vaniljecreme og mindre havrecrunch.