Roastbeef med ravigottedressing og salat

Roastbeef med ravigottedressing og salat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Roastbeef

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Roastbeef:
1.5 kg.roastbeef af okseinderlår
10 g.smør
1 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
1 dl.vand
 
 kartofler:
2.5 l.vand
1 spsk.groft salt
2.5 kg.mellemstore kartofler, fx bintje
 
 Dressing:
5 dl.cremefraiche 18%
0.5 dl.ravigottesauce
0.75 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
2 dl.piskefløde
 
150 g.små friske spinatblade
2 litersalat revet i grove stykker, f.eks. Romainesalat og icebergsalat (ca. 375 g)
200 g.frosne, optøede ekstra fine ærter
 
Opskrift:
Roastbeef:
Stegetid for kød: Ca. 45 min. ved 175 grader C.
Brun kødet på alle sider i gyldent smør i en pande - ca. 3 min. ialt. Læg kødet i en lille bradepande, og sæt evt. et stegetermometer i siden på stegen. Drys med salt og peber. Kog panden af med vandet og hæld det ved kødet.

Steg midt i ovnen. Mål stegens centrumstemperatur efter ca. ½ time - den skal være 55° (rosa). Steg evt. kødet færdigt og tag det ud af ovnen. Lad stegen hvile tildækket i ca. ½ time. Skru op for ovnen til 250°.

Bagte kartofler:
Bagetid for kartofler: Ca. ½ time ved 250°.

Bring imens vand og salt i kog i en stor gryde.

Skrub kartoflerne godt og kog dem i vandet i ca. 5 min. Hæld vandet fra og fordel kartoflerne på en plade med bagepapir.

Bag kartoflerne midt i ovnen mens stegen hviler.

Ravigottedressing:
Vend cremefraiche, ravigottesauce, salt og peber sammen.

Pisk fløden til et let skum, og vend det forsigtigt i blandingen. Lad dressingen trække tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til. Anret spinat, salat og ærter på et serveringsfad.





karakterer:
Opskriften er vist 21509 gange,
og udskrevet 421 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu