Hønsefrikasse

Hønsefrikasse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Frikassé

Hovedingrediens : Andet Fjerkræ - Høne

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Hønsefrikasse, billede 4 Hønsefrikasse, billede 1 Hønsefrikasse, billede 2 Hønsefrikasse, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
5 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

250 gram Ærter og gulerødder i tern 50/50, frost
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
Opskrift:
Kog en stor kylling eller lille hønen i rigeligt vand til den er mør ca. 1 time, alt efter størrelse og alder.

Smelt fedtstoffet i en gryde og tilsæt mel og rør sammen Hæld ca. 5 dl. suppe fra hønen i under omrøring til sovsen er jævn Tilsæt grønsagerne og lad sovsen snurre i 5 - 7 min.

Det varme kød fra den kogte høne lægges på et fad, sovsen hældes over og der pyntes med hakket persille.

Serveres med nye kartofler og smeltet smør.






karakterer:
Opskriften er vist 182330 gange,
og udskrevet 3128 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (35 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8221 (1957 kcal)
KJ pr. Pers. 2055 (489 kcal)
Vægt ialt 1647 gram
Vægt pr. Pers. 411 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 499 KJ (118 kcal)
Protein 8.5 gram
Fedt 8.4 gram
Kulhydrat 2.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-09-09 20:08:08
en god opskrift! prøv engang at lave sovsen med Champion eller endnu bedre skovsvampe eftersmages med lidt salt, sukker og eddike. God appetit

  -   2013-03-27 04:16:08
Frikasse er jo altid dejligt, og denne opskrift er fin. Forstår dog ikke at der skal serveres smeltet smør til kartoflerne - der er rigeligt væde (sovs) i frikasseen. Smør ødelægger efter min mening kun smagen af den dejlige frikasse.

  -   2013-03-15 09:30:16
perekt måde at bruge en rest kylling på.rækker langt!

  -   2009-07-01 21:06:28
Blomkål smager også dejligt i denne ret. Hvis man gerne vil have flere grøntsager i.