Hønsefrikasse

Hønsefrikasse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Frikassé

Hovedingrediens : Andet Fjerkræ - Høne

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Hønsefrikasse, billede 4 Hønsefrikasse, billede 1 Hønsefrikasse, billede 2 Hønsefrikasse, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 lille høne eller en stor kylling
 salt
 vand
 
5 spsk.smør
3 spsk.hvedemel
250 g.frosne ærter og gulerødder i tern
1 bdt.persille, finthakket
 
Opskrift:
Kog hønen i rigeligt vand til den er mør ca. 1 time, alt efter størrelse og alder.

Smelt fedtstoffet i en gryde og tilsæt mel og rør sammen Hæld ca. 5 dl. suppe fra hønen i under omrøring til sovsen er jævn Tilsæt grønsagerne og lad sovsen snurre i 5 - 7 min.

Det varme kød fra den kogte høne lægges på et fad, sovsen hældes over og der pyntes med hakket persille.

Serveres med nye kartofler og smeltet smør.





karakterer:
Opskriften er vist 164894 gange,
og udskrevet 2805 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (33 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-09-09 20:08:08
en god opskrift! prøv engang at lave sovsen med Champion eller endnu bedre skovsvampe eftersmages med lidt salt, sukker og eddike. God appetit

  -   2013-03-27 04:16:08
Frikasse er jo altid dejligt, og denne opskrift er fin. Forstår dog ikke at der skal serveres smeltet smør til kartoflerne - der er rigeligt væde (sovs) i frikasseen. Smør ødelægger efter min mening kun smagen af den dejlige frikasse.

  -   2013-03-15 09:30:16
perekt måde at bruge en rest kylling på.rækker langt!

  -   2009-07-01 21:06:28
Blomkål smager også dejligt i denne ret. Hvis man gerne vil have flere grøntsager i.