Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Perlehøne á la Mogens Brandt

Perlehøne á la Mogens Brandt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Perlehøne - Perlehøns - Perlehøne hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1 perlehøne
1 god knsp tørret timian
1 tsk.tørret rosmarin
1 barneske olivenolie
1 barneske cognac
1 tyk skive bacon eller 100 g bacon tern
2 spsk.smør
1 dl.stærk indkogt kalvefond eller kalvebouillon
 
 fars:
2 hønselevere
4 storechampignon
1 skalotteløg
1 stor kvist persille
1 knsp.quatre épices (blanding af nelliker, muskat, peber, ingefær eller kanel)
1 lille 1/2 fed hakket hvidløg
 Salt
 friskmalet peber.
 


Opskrift:

Fuglen renses, og leveren lægges til side. Fuglen gnides indvendig med en hård opvredet, dampet klud. En timian, rosmarin, olivenolie og cognac blandes, og gnides derpå indvendig i fuglen. Fuglen skal stå ca. 8 timer, og trække med dette.

Fuglen fyldes herefter med farsen, og der bindes for. Bacon skæres i terninger og kommes i kogende vand i 30 sek,. hvorefter det dryppes af. Smør smeltes i en jerngryde, og bacon tilsættes. Perlehønen vendes og drejes heri med to træskeer (for ikke at beskadige skindet) til den er smukt brunet. Herefter tilsættes kalvefond og der lægges låg på gryden, som nu sættes i en god varm ovn i 1/2 time. Hæld ofte kalvefonden over fuglen med en ske. Tag gryden ud af ovnen. Fjern låget og brun fuglen et kvarter på komfuret.

Tilbehør:
Perlehønen trancheres (parteres) ved bordet, og serveres med den siede stegesky og pommes paiiles.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 12368 gange,
og udskrevet 220 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per Hjelmager  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg vil foreslå, at kategorien ændres fra Hovedretter med fisk, GG