Perlehøne med morkler

Perlehøne med morkler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Perlehøne - Perlehøne hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 perlehøne
4 storefriske morkler, kantareller eller champignon
1 glascognac
1 glastør hvidvin
100 g.spæk
3 fedhvidløg
1 kryddervisken bestående af f.eks. timian og basilikum
3 gulerødder
3 løg
 olie
 smør
 salt
 peber
 
Opskrift:
Perlehønen gnides indvendig og udvendig med salt og peber, hvorefter svampene kommes i hønen. Hønen syes til, ombindes med spæk, og brunes i en gryde i smør og olie. Tages derefter op, lægges på et fad, overhældes med cognac og antændes (ved en sådan "flamberig", går ilden selv ud eftyer et stykke tid).

I gryden brunes 3 upillede fed hvidløg, kryddervisken, gulerødder og løgene, som er skåret i stykker. Hønen lægges, med skyen fra flamberingen, tilbage i gryden. Hvidvin og og et halvt glas vand hældes over, og gryden dækkes med låg. Hønen steges mør i ca. 3/4 time. Kort før hønen er mør, tegs den op, og befries for spæk, hvorefter den steges færdig.

Når hønen er mør, tages dine op og deles i fire stykker. Sovsen sies og hældes over hønsestykkerne, der serveres drysset med persille.

Tilbehør:
Serveres med hvide kartofler og grønne bønner.





karakterer:
Opskriften er vist 8632 gange,
og udskrevet 191 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu