|
500 | g. | magert kalvekød, skåret i tynde strimler500 g. magert kalvekød, skåret i tynde strimler | 4 | spsk. | soya4 spsk. soya | 1 | | rød chili, finthakket1 rød chili, finthakket | 1 | tsk. | frisk ingefær, finthakket1 tsk. frisk ingefær, finthakket | 2 | fed | hvidløg, finthakket2 fed hvidløg, finthakket | 1 | spsk. | brun farin1 spsk. brun farin | 50 | g. | græskarkerner uden skal50 g. græskarkerner uden skal | 50 | g. | mandelflager50 g. mandelflager | 50 | g. | kokosmel50 g. kokosmel | 4 | | forårsløg, i tynde skiver4 forårsløg, i tynde skiver | 1 | | fennikel, i tynde skiver1 fennikel, i tynde skiver | 1 | dåse | usødet kokosmælk1 dåse usødet kokosmælk | | | Majs- eller vindruekerneolie til stegning Majs- eller vindruekerneolie til stegning | | | Salt Salt | | | peber peber | | | | | | Melonsalsa: Melonsalsa: | 1 | lille | melon, galia eller lignende, skåret i ca. 1 x 1 cm tern1 lille melon, galia eller lignende, skåret i ca. 1 x 1 cm tern | 1 | tsk. | romessens1 tsk. romessens | | | Indmaden af 2 passionsfrugter Indmaden af 2 passionsfrugter | 100 | g. | rosiner100 g. rosiner | 1 | lille | rødløg, finthakket1 lille rødløg, finthakket | 1 | | grøn chili, kerner fjernet og finthakket1 grøn chili, kerner fjernet og finthakket | 2 | spsk. | frisk koriander, grofthakket2 spsk. frisk koriander, grofthakket | 1 | tsk. | brun farin1 tsk. brun farin | | | Saft af 1/2 citron Saft af 1/2 citron | | | Frisk koriander til pyntning Frisk koriander til pyntning | | | Salt Salt | | | peber peber | | | | | | |
| |
Bland soya, rød chili, ingefær, hvidløg, kokosmel, kokosmælk og farin til en marinade og læg kalvekødet i. Stil det i køleskabet 1-2 timer.
Melonsalsa:
Læg melontern i en skål og hæld romessensen i. Overdæk skålen med film og lad den trække i 1-2 timer i køleskab (vend det forsigtigt rundt et par gange mens det marinerer).
Inden servering vendes resten af ingredienserne i og smages til.
Når kalven er marineret varmes lidt olie i en wok eller en dyb pande. Tag kalvekødet op af marinaden og lad det dryppe af i en sigte. Steg kødet ved høj varme til det er brunet godt på alle sider. Tilsæt fennikel, forårsløg, græskarkerner, mandler og steg i yderligere 5 min.
Til sidst hældes marinaden fra kalven i og koges ned til den bliver lidt tykkere.
Anret kalven midt på tallerkenen og fordel salsaen rundt i kanten og pynt med frisk koriander.
|