Kalv i wok med melon-passion-rosinsalsa

Kalv i wok med melon-passion-rosinsalsa, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvestrimler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.magert kalvekød, skåret i tynde strimler
4 spsk.soya
1 rød chili, finthakket
1 tsk.frisk ingefær, finthakket
2 fedhvidløg, finthakket
1 spsk.brun farin
50 g.græskarkerner uden skal
50 g.mandelflager
50 g.kokosmel
4 forårsløg, i tynde skiver
1 fennikel, i tynde skiver
1 dåseusødet kokosmælk
 Majs- eller vindruekerneolie til stegning
 Salt
 peber
 
 Melonsalsa:
1 lillemelon, galia eller lignende, skåret i ca. 1 x 1 cm tern
1 tsk.romessens
 Indmaden af 2 passionsfrugter
100 g.rosiner
1 lillerødløg, finthakket
1 grøn chili, kerner fjernet og finthakket
2 spsk.frisk koriander, grofthakket
1 tsk.brun farin
0.5 citron saft heraf
 Frisk koriander til pyntning
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Bland soya, rød chili, ingefær, hvidløg, kokosmel, kokosmælk og farin til en marinade og læg kalvekødet i. Stil det i køleskabet 1-2 timer.

Melonsalsa:
Læg melontern i en skål og hæld romessensen i. Overdæk skålen med film og lad den trække i 1-2 timer i køleskab (vend det forsigtigt rundt et par gange mens det marinerer). Inden servering vendes resten af ingredienserne i og smages til.

Når kalven er marineret varmes lidt olie i en wok eller en dyb pande. Tag kalvekødet op af marinaden og lad det dryppe af i en sigte. Steg kødet ved høj varme til det er brunet godt på alle sider. Tilsæt fennikel, forårsløg, græskarkerner, mandler og steg i yderligere 5 min. Til sidst hældes marinaden fra kalven i og koges ned til den bliver lidt tykkere. Anret kalven midt på tallerkenen og fordel salsaen rundt i kanten og pynt med frisk koriander.





karakterer:
Opskriften er vist 9678 gange,
og udskrevet 291 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu