Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kogt kalkunvinge/skinke med gratinere bønner

Kogt kalkunvinge/skinke med gratinere bønner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunvinge

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :




Ingredienser:
4 kalkunvinger á ca. 300 g. (inderledet)
300-500 g.suppeurter
1 suppevisk (f.eks. porretop, persille, timian, laurbær)
4 fedhvidløg
1 spsk.hvid peber
 Salt
250 g.hvide bønner (udblødt 1 døgn)
50 g.sardeller i olivenolie (en lille dåse)
1 lille bdt.persille
2 spsk.velafdryppede kapers
3 fedhvidløg
1/4 citron, saft og skal heraf
3 spsk.tørret brødkrumme
30 g.reven parmesan eller grana
1/2 dl.olivenolie
2 dl.kalvebouillon (fra kogningen af kødet)
 
 


Opskrift:

Hak toppen af vingebenet og skrab kødet lidt ned. Kom vingerne, grøntsager, suppevisk, hvidløg, salt (max 1/2 spsk per liter) og peber i en gryde, hæld koldt vand på til det dækker. Kog op og lad retten simrekoge ca. 1 time til kødet er mørt. Kog i mellemtiden de hvide bønner op i letsaltet vand. Lad dem koge ca. 30 minutter. Hæld vandet fra.

Tag vingerne op. Sigt suppen, smid fyldet ud. Kom suppe og kød tilbage, kom også bønnerne i gryden, og simrekog ca. 40 minutter til kødet virker mørt og saftigt og bønnerne er møre, men ikke udkogte. Tag bønnerne op, lad dem køle lidt af og forbered gratineringen, mens kødet trækker i den varme suppe.

Findel i blender (pulsknappen) eller på spækbrættet, det gule af citronens skal, sardellerne, hvidløg, kapers og persille. Rør sammen med olivenolie, brødkrumme og parmesan. Krydr med peber og salt. Vend denne krydderblanding sammen med de afdryppede bønner og ca. 1,5 dl suppe, således at bønneblandingen virker saftig uden væske skiller fra. Gratiner i et ovnfast fad ca. 20 minutter ved ca. 250 grader.

Giv en kalkunvingekølle per person. Giv de gratinerede bønner til. Hæld lidt af suppen omkring. Giv lidt af suppen til.

En sur-sød-stærk salsa gør sig godt til retten: Hak forårsløg, chili, skalotteløg, grøn peber. Riv peberrod Bland begge dele sammen med hvidvinseddike og sukker (i forholdet 2:1) til en blandingen har konsistens som råsyltet marmelade.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 6614 gange,
og udskrevet 83 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu