Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Helstegt Julekalkun med Tranebær-abrikosfyld ( julemad )

Helstegt Julekalkun med Tranebær-abrikosfyld ( julemad ), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkun hel

Højtid: Jul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Helstegt Julekalkun med Tranebær-abrikosfyld ( julemad ), billede 4 Helstegt Julekalkun med Tranebær-abrikosfyld ( julemad ), billede 1 Helstegt Julekalkun med Tranebær-abrikosfyld ( julemad ), billede 2 Helstegt Julekalkun med Tranebær-abrikosfyld ( julemad ), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6-7 kg.Kalkun
1 tsk.salt mikset med 1½ tsk. friskkværnet peber
 
 Fyld:
1 l.gammel brød baguetter er at foretrække, brækket i store stykker
2 spsk.usaltet smør
 dl.fint hakket løg
2 fedknust hvidløg
5 dl.hønsekøds fon
1 dl.hakket tørret tranebær
 dl.hakkede tørrede abrikoser
3 spsk.hakket frisk rosmarin
3 spsk.hakket frisk timian
1 tsk.salt
1 tsk.frisk kværnet peber
 


Opskrift:

Brødet kommes i en stor skål og stilles til side.

Smelt smør Tilsæt løg og hvidløg, lad det simre til det er gennemsigtigt, tilsæt fon og hæld det over brødet. Bland det op så brødet bliver gennemvædet og lad det stå og køle af i 15 min.

Når du kan røre ved blandingen tilsættes tørret frugt, urter og krydderier og blandes grundigt.

Fjern indmaden og halsen fra kalkunen.(Det koges med lidt salt og bruges som "dryppemiddel" til kalkunen mens den steger.) Gnid den med salt og peberblanding indvendig og udvendig, luk halsåbningen med kødnåle, kom fyldet ind i kalkunen og bind benene sammen, så åbningen forneden er lukket.


Kalkunen steges i ovnen med brystet op i 3½ - 4 timer, hvoraf de første 1½ time ca. er ved 200 grader C. alm. ovn, resten er ved ca. 175 grader C. alm. ovn. Dryp bryst med "dryppemiddel" for at gøre den gylden og bevare saften i kødet. Dæk evt. bryst med stanniol når den er gylden nok. Efter stegning lad kalkun trække i 20 min.

(Stegetid beregnes med ca. 15 min pr. ½ kg, hvis kalkunen er større eller mindre.)




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (39 stemmer)

Opskriften er vist 69347 gange,
og udskrevet 2663 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Tine  -  2015-12-26 16:29:21
Den var helt fantastisk. Vi får kalkun hvert år, men denne var saftig og lækker. Den bedste nogensinde(selv min mor måtte overgive sig).


Per  -  2007-01-14 22:10:19
Der skal beregnes en god time ekstrastegetid efter min mening, ved brug af stegetermometer stukket i brystet skal vise 82 grader for færdigstegt.


Per  -  2007-01-14 22:09:05
På billedet har vi brugt Pommes rissollées, stegte rodfrugter, madeirasauce samt tranebær som tilbehør.