Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kalvemedaljon med Spinat-jomfruhummerdariole

Kalvemedaljon med Spinat-jomfruhummerdariole, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Kød i skiver koteletter schnitsler steak osv

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalve medailloner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
4 medaljoner à ca. 180 g
8 skiverparmaskinke
 olie til stegning
 salt
 peber
 
 Kartoffeltårn:
3 bagekartofter
10 kartofler
3 skiverparmaskinke
2 fedhvidløg
 frisk timian
 
 Sauce:
200 g.skalotteløg
200 g.porre
200 g.æbler
2 fedhvidløg
1 dl.balsamico eddike
1 l.kalvefond eller bouillon
2 cl.Calvados (kan udelades)
100 g.koldt smør
 
 dariole:
1 porre
200 g.friske spinatblade
2 fedhvidløg
12 jomfruhummerhaler
4 folie cocotteforme
 


Opskrift:

Medaljonerne omvikles med parmaskine og brunes af i fedtstof. De krydres med salt og peber, lægges i et fad og steges færdig i ovnen ca. 8 minutter ved 200°C.

Kartoffeltårn:
Bagekartoflerne skæres i meget tynde skiver og lægges i vand med salt i 10 minutter. De almindelige kartofler rives og parmaskinken skæres i strimler. Begge dele sauteres i olie sammen med timian og hvidløg. Kartoffelskiverne lægges i en firkant på smurt stanniol og kartoffelmassen fordeles ovenpå. Kartoflerne rulles sammen i stanniolen og bages i ovnen ved ca. 200° i 25-30 minutter. Kartoffelrullen afkøles og skæres i 4 stykker på tværs. Inden servering lunes de i ovnen.

Calvados sauce:
Skalotteløg, porre, æbler og hvidløg skæres i små stykker og ristes i fedtstof. Balsamico eddike hældes ved og saucen koges ind til ca. det halve. Kalvefonden hældes ved og saucen koges igen ind til det halve. Saucen smages til med Calvados, salt og peber og umiddelbart inden servering piskes det kolde smør i.

Spinat-jomfruhummerdariole:
Porren blancheres kort i kogende vand og deles i hele blade. Spinaten og hakket hvidløg ristes i olie og presses fri fra væde. Fire folie cocotteforme beklædes indvendigt med porrebladene og fyldes ca. halvt op med spinat. Hummerhalerne krydres med salt og peber og fyldes oven på spinaten. Dariolen bages i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 8996 gange,
og udskrevet 201 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Bettina  -  0000-00-00 00:00:00
Dariolen var ikke noget at råbe hurra for, men saucen er fabelagtig!