Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Drømmekagen fra Brovst

Drømmekagen fra Brovst, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Drømmekagen fra Brovst, billede 4 Drømmekagen fra Brovst, billede 1 Drømmekagen fra Brovst, billede 2 Drømmekagen fra Brovst, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  FYLD:
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
250 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
0.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
   
Opskrift:
Æg og sukker piskes over kogende vandbad til en tyk masse.

Mel, bagepulver og vanillesukker sigtes sammen og blandes forsigtigt med den piskede masse.

Mælk og fedstof koges og blandes nu forsigtigt i den piskedemasse, der hældes op i en smurt og melet bradepande.

Bages på ovnens midterste rille i en forvarmet ovn ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.


Ingredienserne til fyldet smeltes sammen i en gryde.

Når kagen er bagt, fordeles fyldet straks på kagen. Denne stilles nu igen i den varme ovn ved 220 grader C. alm. ovn og bages ca. 5 minutter.

Bradepande 23x33 cm

Tips:

830 - 755


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Drømmekagen fra Brovst

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (388 stemmer)

Opskriften er vist 706098 gange,
og udskrevet 37204 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 23001 (5476 kcal)
KJ pr. Pers. 1916 (456 kcal)
Vægt ialt 1554 gram
Vægt pr. Pers. 129 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1480 KJ (352 kcal)
Protein 4.3 gram
Fedt 15.5 gram
Kulhydrat 49.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Aimèe   -  2020-08-07 10:41:17
Denne opskrift slår aldrig fejl for mig. Jeg føler opskriften. Og det er super nemt og ligetil, man skal ikke lade sig skræmme af at skulle piske æg over et vandbadet. Det er absolut det værd. Jeg erstattet kokosmelet med solsikkekerner det giver bare lidt ekstra of er mega lækkert

Torben  -  2019-09-09 14:05:42
Dette er den eneste rigtige opskrift på drømmekage, følg den slavisk og man har en fantastisk let og svampet kage. Hvis der opskaleres skal bagetid dog øges.

Cath 12 år   -  2018-11-06 12:40:59
Super lækker kage, blev helt perfekt da min mor og jeg lavede den til min 12 års fødselsdag i lørdags. Dog sprang vi vandbad over og piskede det grundigt med håndmixer. Gæsterne var vilde med den. Helt klart en vi skal lave igen. Dog skal nævnes vi grundet mange gæster lavede en portion til 30 fyldte en hel bradepande og det var svært at holde fyld inde. Så ovenen skal have en tur og selvom gæsterne gik godt til den var der stadig en halv bradepande tilbage ;)

Pia Poss   -  2018-08-30 20:41:58
Bruger appelsinsaft/juice i stedet for mælk og hakket chokoladestykker i. Rigtig lækkert.

Mads  -  2018-04-03 16:45:39
Kagen er ikke færdig hos mig efter 20 min, bruger du en special ovn? den fik 35 min før den var gennembagt.

Andreas  -  2016-05-07 16:09:04
Dem kan fryses:-) Mega god kage

martin  -  2015-02-26 11:50:13
den mislykkes totalt fucking lort! Jeg skalerede op til 20 personer, og da jeg efter 20 min tog kagen ud og hældte glasuren på blev det bare suget ned i den slet ikke gennembagte dej :-(

Karoline  -  2015-01-04 10:19:08
Mega god kage!

  -  2014-10-04 00:42:35
Hej Er vild med den. Jeg har tilføjet en detalje, med at komme tørrede frugt i dejen, og jeg garantere at den ikke bliver dårligere :) Jeg bruger tørrede abrikoser skåret i små stykker og bær Trane eller blåbær Jeg bruger to forme, så ER DER NOGEN DER HAR PRØVET AT FRYSE DEN, altså nr to form i fryseren og så bage den senere ??

Dronningen   -  2014-09-14 20:06:45
Den smager da udmærket.

  -  2014-08-24 13:19:31
kan den fryses

  -  2014-07-27 17:32:26
Simpelthen fantastisk!

Lillemor  -  2014-07-21 14:06:33
Haha Lars "emuen" Jensen! Var flad af grin efter at have læst din kommentar! :D Haha kagen er i ovnen nu - Glæder mig til at smage...

Ruth  -  2014-04-19 10:51:33
Det er en rigtig god kage gør lykke hver gang jeg severer den

Helene  -  2014-02-20 10:32:34
Til Britta : Hvor stor er din store bradepande ? Min er 33 x 40 og jeg er i tvivl om jeg skal lave dobbelt portion eller 3 dobbelt ? Anre er også velkomne til at kommentere

Britta  -  2014-01-21 07:35:44
Jeg har arvet en tilsvarende AMO opskrift fra min mor og har bagt den rigtigt mange gange. Til en stor bradepande fordobler jeg mængderne. Jeg pisker dog ikke over vandbad, da fyldet så løber ud over kanten på bradepanden, men tilgengæld pisker jeg æg og sukker i mindst 5 minutter. Det slår aldrig fejl :-)

jesperkk  -  2014-01-05 17:20:56
fin og lækker kage .... ikke svær at lave og det beskidte er lige til opvaskeren. :-)

Marianne  -  2013-11-12 16:41:29
Meget lækker og luftig drømmekage. Jeg ændrede Antal personer fra 12 til 20 og anvendte en bradepande (købt med ovnen - normal størrelse)og kagen blev perfekt. Jeg er overbevist om, at luftigheden hænger sammen, at jeg fulgte den udførlige opskrift... kogende vandbad og ingredienserne som skal vendes forsigtigt i.

  -  2013-04-07 08:28:08
det er den bedste drømme kage jeg nogen sinde har smagt! den bliver klart bedst, hvis man besværre sig med at lave den, på denne let besværlige måde :)

Claus E.  -  2013-02-27 18:28:38
Nu kan jeg ikke spise andre kager, den er bare or god. Jeg bruger tiden til at lave den som i opskriten, har prøvet at lave den sådan, den giver jeg 9 for. Skulle jeg give karakter for den da jeg bare klaskede det hele ned i en skål, skulle det være 7,5

Berit  -  2013-01-20 21:53:05
Hvor varm skal æggemassen blive, når man pisker over vandbad? Skal det begynde at koagulere - eller skal man kun piske indtil sukkeret er opløst?

Mejselen  -  2013-01-18 14:32:03
Godkendt af den kræsne fødselar og det siger ikke så lidt. Super god

Arno  -  2013-01-10 16:58:45
Jeg undrer mig over alle de problemer jeg læser. Følg dog opskriften og du får den perfekte kage hvergang!Måske er årsagen at I ikke kan læse hvad noget tyder på når man læser kommentarerne!

MIna  -  2012-11-28 13:22:21
Det lyder ret besværligt..

Liam Borzakov  -  2012-11-07 13:35:51
Nu har jeg bagt denne fem gange - den første gang var det meget rodet, men når man har prøvet det før, er den langt lettere at bage samt opvasken bliver mindre. Hvis man vil spare lidt på fedtet kan man sagtens undlade at bruge nær så meget smør, som der står i opskriften til fyld. Udskift eventuel smør baseret på olivenolie. Jeg ved ikke, om man kan få det i Danmark, men her i England kan man få noget, der hedder "Bertolli Olive oil spread" (http://www.bertolli.co.uk/wp-content/uploads/2012/03/product_image_bertolli_1kg.png) som har 330 kcal pr. 100 gram hvorimod eks. Lurpak har 720 kcal pr. 100 gram. Jeg følger ALDRIG opskriften 100 % og lige i dag løb min vægt selvfølgelig tør for batteri, så mine drømmekager er for det meste bagt lidt improviseret - hvilket de sagtens kan! Tøv ikke med at bage, hvis du mangler et æg, mangler 50 gram sukker eller ikke orker at piske æg og sukker over kogende vandbad. Jeg har nu boet i England i 2 måneder og har bagt og serveret den for folket herovre en del gange. Jeg er begyndt at tage den med i kirke om søndagen til kaffe og kage efter gudstjenesten, hvor de alle er vilde med den! Selv præsten snupper et stykke, selvom han har diabetes og er sundhedsfreak ind til knoglerne!

  -  2012-11-05 10:45:20
Jeg bager kage ofte og har lavet drømmekage før. Men hold da op hvor er den flydende den her dej. Bliver ikke færdig på 20 min hos mig

Us  -  2012-11-03 17:27:04
Super kage, kom 2 tsk. Instant kaffe pulver i fyldet

Cathrine  -  2012-10-15 23:08:42
Lækker kage, super hit med chokolade/kakao pulver i glasuren :)

Anni Madsen  -  2012-07-23 10:04:49
Hvis man ikke er til kokos kan det erstattes af havregryn.

  -  2012-04-22 15:06:13
Super go kage!! Den blev perfekt og holdte sig lækker og frisk i flere dage.! Jeg skal klart lave den igen. Evt med lidt mindre sukker. Jeg piskede æg og sukker luftigt uden vandbad. Det blev den ikk dårlig af.

  -  2012-04-21 19:38:49
Altså man behøver ikke piske øg og sukker over vandbad ;) Jeg gør det ikke og det smager som navnet Drømmekage

Nuller  -  2012-04-13 17:57:27
Jeg er i gang med at bage den, men er lidt i tvivl om hvor varm æggemassen skal være?

Den i tville  -  2012-03-30 14:57:43
Hvad er forskellen på normal drømmekage og drømme kage fra Brovst? :)

Dennis   -  2011-12-13 16:53:59
bagetiden på 20 min var for lang tid for mig ville give den 15 til 18 min næste gang. Ellers super dejlig bund og fyldet kunne godt lave lidt ekstra af =))))))

nice  -  2011-09-17 15:14:41
drømmekage er det bedste

Jeanette  -  2011-08-27 11:13:07
Den er virkelig go. Og det kommer fra en der normalt ikke kan li den kage.

Celina  -  2011-07-23 19:59:08
En virkelig god nydelse , den er jo fantastisk

Christina  -  2011-07-16 16:33:27
Ret nem, og hurtig at bage. Prøv med dobbelt fyld, det er bare mums!

Lillemor  -  2011-04-17 23:44:24
HAVREGRYN er et no-go... Kokos foretrækkes her til hver en tid - er lidt skuffet

Tina  -  2011-03-05 08:16:57
Simpelthen den bedste opskrift på drømmekage EVER :=)

Heidi  -  2011-02-04 10:07:46
Prøv at lave den som muffins.....f.eks til en brunch....lækkert

Karina  -  2010-11-22 15:41:04
Har prøet at bage den et par gangen nu, både over vandbad og som "almindeligt", det samme gør sig gældende alle gangene. Når den har bagt de 20 minutter, så er den nærmest sort ovenpå og hele kagen er stadig "flydende" lige på nær den der ene sorte millimeter ovenpå. Jeg bager MEGET og dette er den eneste kage der har slået fejl, så det burde jo ikke kunne være ovnen. Nogen der har nogen gode råd??? Har kunnet redde den ved at bage den yderligere næsten 1 hel time på små 100 grader, inden fyldet kommer på, og så give den yderligere ½ time ekstra efter fyldet er færdigt på 50 grader. :S men det er jo ikke holdbart, for det ædelægger lige gyldigt hvad noget af kagen... og den er bare SÅ god. Virkelig den bedste smag...

Emilia  -  2010-09-07 21:24:56
Den er pisse god! Jeg gjorde bare ikke det med vandbad, men den blev sindssyg god!! Den smeltede helt på tungen :) Kan klart anbefales!

Rasha  -  2010-07-22 19:57:40
Min første Drømmekage.Den bedste opskrift.Alle var vild med den,og jeg blev nød til at lave den to dage trak.Tusind tak for den god opskrift.Nemt at finde ud af og Wupti så er der kage.

sabrina  -  2010-06-03 17:22:56
super god, blander også det hele og røre, uden vandbad, kan piftes ekstra op med hasselnødder i fyldet, det er bare mumms.

Bjørn  -  2010-04-23 13:38:41
Det er altså ikke så smart at angive en størrelse på bradepanden medmindre den kan gøres til en del af beregningen!!

Marie  -  2010-04-10 10:02:56
Jeg elsker selv denne kage, og det gør min værtsfamilie i tyskland også !

god kage !! :)  -  2009-12-21 23:17:26
det er ikke den bedste kage jeg har smagt men den var alligevel meget god !!

Lotte  -  2009-11-05 21:40:58
Opskriften lyder fantastisk, og jeg vil prøve den i denne weekend. Det er fint med kommentarer bare så ærgerligt, at så mange danskere ikke har lært at stave - er det mon mobilens skyld ? Det har ganske vist ikke direkte noget med opskriften at gøre, men man orker ikke at læse alle kommentarerne. En 'sur' læser Lotte

Helene  -  2009-11-02 16:57:18
Denne kage er meget svær og lave og da mig og min veninde lavede den (vi er 11 år) Gik det Helt galt! Den smagte nu meget godt, men skal laves af en pro! :)

Nina  -  2009-10-16 14:47:33
Hvis man vil have den bedste kage ud af det er det død og pine nødvendigt at piske æg og sukker over vandbad det giver en helt utrolig dejlig krumme ;-) men det med at sigte mel og det i det springer jeg let hen over jeg har bagt denne kage et hav af gange og den er kun blevet lidt kedelig en gang og der undlod jeg at piske over vandbad karakter 10 fra mig

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her