Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Drømmekage fra Brovst

Drømmekage fra Brovst, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 24 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkTilberedningstid : 45 minutter

Indsendt af : Malene

Indsendt :


Drømmekage fra Brovst, billede 4 Drømmekage fra Brovst, billede 1 Drømmekage fra Brovst, billede 2 Drømmekage fra Brovst, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
500 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
8 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
4 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
6 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Fyld:
240 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
500 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
1 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Sukker og smør (ikket smeltet) røres godt. Æg tilsættes ét for ét og røres godt. Resten af ingredienserne røres i.

Dejen fyldes i en bradepande ca. 30x40 cm og bages ved 200 grader C alm. ovn i ca. 25 minutter.

Alle ingredienserne til fyldet smeltes i en gryde, mens kagen bager.

Kagen tages ud og fyldet kommes på - efterbages i 10 minutter.

Tips:

Kan læse flere har problemer med at dejen og eller fyld flyder ud over samt kagen ikke bliver bagt.

Når dejen kommes i bradepanden skal den fylde ca. 1/3 i højden, og når fyldet skal over skal der stadig være kant tilbage.

Når der ændres i antal så ændres bradepandes størrelse ikke, det må du selv vurdere.


Beskrivelse:

Drømmekage

Drømmekagen blev for alvor i udbredt i Danmark 1960’erne, da en lokal opskrift fra Brovst blev gjort kendt i hele Danmark. I dag er den fantastiske kage et sikkert hit blandt alle aldersgrupper i hele landet.

Drømmekage er en af favoritterne

Vi danskere elsker kage i alle former og afskygninger. Om det er en lille kage til kaffen, en til fødselsdagen, en på kontoret eller en til udflugten, så er kage altid populært i det danske land. Drømmekagen er kåret til danskernes 4. mest foretrukne kage, hvilket ikke er en lille bedrift taget danskernes forhold til kage i betragtning. Denne lækre opskrift på drømmekage vil med garanti kunne retfærdiggøre den flotte 4. plads i de danske kagehjerter.

Alternative versioner af drømmekage

Når man bager, hænder det ofte, at der bliver sat et personligt præg på det man bager. Dette er også muligt med drømmekage. Opskriften er i sig selv fantastisk, men det kan eventuelt være at den kræver et personligt præg, før smagsoplevelsen bliver helt perfekt for dig og dem du bager drømmekage til. Den gode smag af en drømmekage gør at man sagtens kan eksperimentere uden at ødelægge smagsoplevelsen. Prøv eventuelt at lave en drømmekage med kakao, kaffe, havregryn, eller marcipan. Dette kan være med at give en ny og spændende version af den gamle klassiker.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (1536 stemmer)

Opskriften er vist 2120287 gange,
og udskrevet 68059 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 44852 (10679 kcal)
KJ pr. Pers. 1868 (444 kcal)
Vægt ialt 3146 gram
Vægt pr. Pers. 131 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1425 KJ (339 kcal)
Protein 4.8 gram
Fedt 15.5 gram
Kulhydrat 45.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Rie  -  2020-11-04 14:22:58
Kagen hæver op på midten så fyldet flyder ud til siderne og jeg har brugt den rigtige stør. bradeform øv penge lige ud i luften måtte smide hele kagen ud

  -  2020-06-22 19:40:15
Vigtigt at bruge en kvalitets mel Hæver bedre og klasker ikke sammen👍😄

John  -  2020-05-30 08:58:45
Kagen er rigtig god, men selv om man følger på opskriften punktlig, løber det over. Jeg bruger selvfølgelig den dybeste bradepande vi har. Hilsen John.

Nicole  -  2020-04-18 16:05:20
Ok opskrift, men der er for meget kokosfyld ift. dej. Vores kage endte med at være 50/50 af dej og fyld, så man kan sagtens skrue ned for opskriften til fyldet.

Stephan  -  2020-03-20 20:10:19
Min søn og jeg lavede kagen og det gik superfint. Det er en børnevenlig kage at bage med en 8-årig pga. de få- og enkle ingredienser. Jeg brugte mindre sukker end opskriften angav og kagen er fortsat rigeligt sød pga. den brune farin i toplaget. Jeg er tæt på at sige at man helt kan undvære sukker i dejen pga. toplaget. Derudover gav jeg den lidt mindre varme og lidt kortere tid for at sikre at den ikke blev tør

Christian Johansen   -  2020-03-02 20:25:12
Brugte præcis det der stod i opskriften, samt præcis den rette bradepande, hvilket resulterede i at fyldet flød ud over i stor stil da den skulle efterbages. Måske lidt mindre bagepulver? 😉

Amalie Rigensborg   -  2019-12-30 14:52:55
Har lige brugt denne opskrift og den er fantastisk men hvis i har problemer med at dejen ikke er helt bagt skal i bare give det 10-12 minuter mere Det virker og den delme god😘

Kim  -  2019-12-17 21:44:59
Jeg har lavet Drømmekage for første gang, det gik fantastisk godt, dog gav jeg selve kagen et par minutter ekstra i ovnen og da jeg lavede fyldet, så blandede jeg smør, brunfarin og kokosmel først i gryden, da det var godt æltet, da kom 1 dl sødmælk i, og det virkede fantastisk.

Per  -  2019-12-17 07:37:51
Den tørrede revne kokos som du kan købe i de fleste butikker heder kokosmel selvom den ikke er malet som med almindeligt hvedemel.

Karsten  -  2019-12-16 20:11:39
Det er vel ikke "kokosmel"; men "reven kokos" der skal i, eller .....?

  -  2019-11-03 14:39:32
Det hele passede super fint her i opskriften til 30x40 formen. Blev fint bagt, fyldet passede perfekt, og den smagte dejligt. Fulgte opskriften slavisk og havde ingen problemer 👍😊

Lærke  -  2019-10-26 09:16:40
Den smager mega godt

  -  2019-10-14 23:08:31
Har lavet den 4 gange nu. Altid helt perfekt kage med dejlig tykt lag snask.

Corneliussen  -  2019-10-14 14:03:35
Fulgte opskriften og brugte formstørrelse, men endte med en kage der var flydende og lige til at smide ud, selv om jeg tog chancen og gav dem både mere tid og varme, det ændrede ikke på den flydende form, så ud med den.

  -  2019-10-14 13:53:26
Hvis det er store æg er 3 mere end rigeligt

Anita  -  2019-09-06 09:45:50
bager den til vores træning i vores hundeklub. Alle elsker den....mums.

Rasmus   -  2019-09-05 16:33:54
Skal smør og sukker ikke piskes sammen og ikke røres som opskriften siger og når så de tørre ingredienser skal i så skal det røres sammen? Jeg står i hvert fald med en dej der skilt nu. 😪

Maya   -  2019-07-27 13:38:09
Elsker den opskrift, har bagt den et par gange nu. Nem og lige til. Men den bagetid skal godt nok rettes. Min har nu fået 40 min og stadig flydende i midten. Til alle som vælger at bage den, den skal i hvert fald ha dobbelt tid i oven og læg noget sølvpapir over den ,ellers bliver den sort. 👍 men ellers er den mega go.

Sarah   -  2019-06-13 14:14:53
Jeg kommer gerne ananasringe i bunde af kagen. Det gør den lækker svampet og smager mega godt

Charlotte  -  2019-05-08 13:59:38
Verdens bedste drømmekage.

Joan   -  2019-03-25 15:04:44
Hvis at i syntes at der er for meget kage tilbage , så kan man bare putte noget kage i en frysepose og komme den i fryseren . Og når man så har lyst til kagen igen så tager man bare kage op af fryseren og lader den tø op , og så er der kage til kaffen eller til en kop The .

Nada  -  2019-03-08 07:34:17
6 tsk bagepulver alt for meget

Per  -  2019-02-06 12:59:52
Hvis du ændre antal på opskriften, skal du selv justere form og bagetid

Kim  -  2019-01-31 20:31:37
Opskriften passer ikke til den form der angives. Der er ca dobbelt så meget som der er plads. Hvis mange har problemet, måske det så er opskriften der skal justeres.

  -  2019-01-29 14:15:00
kan man godt lave den uden smør lol? Altså selve kagen

Helle  -  2019-01-10 16:58:05
Super god opskrift. Kunne godt undvære noget af snasken.

Slapnuaf   -  2018-11-27 21:16:25
Tip: brug din sunde fornuft. Tip 2: stik en kniv i for at se om den er færdigbagt. Er kniven ren er den færdig. Er der dej på? Så skru ned for varmen og dæk kagen til med sølvpapir og tjek jævnligt Tip 3: bager du mere eller mindre end angivet så husk større / flere forme ellers find en mindre Tip 4: alle ovne er forskellige. Måske passer 25 min ikke i forhold til din ovn type i så fald kig på tip 1 igen 😊

Jens jensen  -  2018-10-28 08:24:19
1. Gang jeg prøver denne opskrift. Det gik ikke godt. Totalt flydende dej og sammenfoldet kage. Har tidligere brugt opskriften “drømmekagen fra Brovst” fra denne side. Den opskrift virker upåklageligt.

  -  2018-10-08 16:15:10
En rigtig god hjemmeside via man skal bage

  -  2018-10-06 12:27:02
Fin fin kage, men opskriften står standart til 24 personer, og det var ALT for meget til min form :-) Bare en heads up

Golestan  -  2018-09-14 19:29:45
Hejsa Jeg har lige bagte to bradepander😃. Det bliver rigtig lækkert👌. Rigtig god opskrift . Tak

  -  2018-09-09 10:44:26
Jeg bruger havregryn ,kan ikke lide kokos

Blm  -  2018-09-04 22:14:55
Lækker kage, prøvet den før. Har læst at nogle oplevede at den ikke var færdigbagte efter de anbefalede 25 min, nu har jeg oplevet det. Bagte to næsten lige store bradepander og den ene var færdig den anden skulle have ekstra 15 min. Pudsigt og Mærkeligt 🤔 Stadig en go kageopskrift.

Christine  -  2018-06-03 22:02:32
Den kage smagte rigtig dejlig :)

Joanna  -  2018-04-07 18:11:21
Den er god det er den bedste drømmekage jeg har smagt

Donja  -  2018-03-02 17:35:01
jeg synes at kagen er rigtig god, men selvfølgelig kan det også tage tid at bage den i oven. den er saftig og smager perfekt, man kan sagtens godt smage smagen af kokos og af brun farin.

Eva   -  2018-02-18 09:07:05
Verdens bedste drømmekage! Bager tit til 12 pers - passer med et lille fad. Super opskrift!!

  -  2018-02-04 10:17:03
drømmekagen er god

Casper  -  2018-01-17 18:54:17
Jah, min kage er så også flydende i midten :(

Ole  -  2018-01-16 16:24:02
Om kagen er til 1 eller 1000 personer kan den ligge på en bradepande på 30 x 40 cm....! og 25 min. i ovnen ...! Måske kan man undgå nogle at de mere negative bemærkninger hvis bradepande og bagetid "fulgte med" opskriften. Det siger sig selv at kagen kan blive for blød (ikke bagt færdig) - eller overbagt - alt efter hvor stor portion man bruger ift. bradepande. Måske kunne det hjælpe at skrive ca. hvor meget (højde) dejen skal have - og ligeledes "fyldet" - når det skal fyldes på brandepanden. Måske skulle nævnes hvilken portion (antal personer) bradepande og bagetid opskriften er lavet efter (m/u varmluft)?

Tosserne fra Tassevej Bornholm   -  2017-10-18 22:27:22
Denne kage får “en STUR 4-tal” Den er lækker og luftig og har en god smag. Topping kan sagtens laves x 1,5 og jeg kom lige lidt ekstra kokosmel i, Den blev bagt præcis som der står og vi synes den HELT ok

Jutta  -  2017-10-15 12:07:24
Er spændt . Kan se nogle har bøvl med fyld. De andre gange jeg har bagt af andre opskrifter er det æg og sukker der røres sammen, Her er det sukker og smør ????? Jeg melder tilbage 😀🙏🏻

Alaska Thunder  -  2017-09-25 20:50:30
Jeg syntes kagen er godt og luftig. toppingen er også rigtigt god, fyldet syntes jeg har den helt rigtigt smag af karamel men også kokos. kagen er på ingen måde kedelig. den skal dog bages lidt længere end der stod i opskriften, men det gør jo ikke noget hvis man har tid.

  -  2017-06-26 11:32:26
Fantastisk lækker kage - nem at bage. TAK!

-  -  2017-06-24 15:29:20
Skøn kage som er super nem at lave, bagetiden er noget længere end beskrevet .

Kristina  -  2017-05-27 11:07:42
Fuldstændig fantastisk bund! Jeg vil klart bruge den til opsmurte kager også :-) Dog GLEMTE jeg at komme mælk i fyldet - så det sidder på ingen måde fast...men det er jo min egen fejl hihi

  -  2017-05-20 21:38:17
Det er jo en fuckt op opskrift, undskyld jeg bander. Kagen skulle ifølge opskriften være ude for 45 min siden men den er blød som vat?! Den er godt nok brun på toppen men slet ikk færdig på midten? Virklig en skuffelse har ellers fulgt opskriften nøje.

  -  2017-04-16 10:09:06
Har aldrig bagt drømmekage før, fulgte opskriften nøjagtig, undrede mig lidt over at selve kagedejen var nærmest flydende, men den var bagt som den skulle da fyldet skulle på, og proportionerne passer. En yderst lækker og luftig kage, og så sandelig en der skal tilføjes i min opskriftssamling

Mig  -  2017-03-10 20:40:26
Da jeg bagte min blev den helt blød indeni. Jeg havde fulgt opskriften til punkt og prikke, men alligevel blev den ikke bagt indeni. Skruede ned for varmen og gav den en halv time mere. Ellers en fin og lækker opskrift! ;)

  -  2017-03-08 14:51:51
Fyld det væltede ud og ned i hunden af ovnen, alt for meget fyld, kan ik forstå jer som bil lave dobbelt ??? Mister lidt lysten til at smage når det lufter brændt i hele huset og brand alarm gik i gang.

  -  2017-03-02 19:39:08
Den blev også totalt flydende for mig, øv :-( (brun på toppen, men flydende indeni). Tror man skal prøve med lavere temperatur også hellere 5-10 minutter længere.

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her