Drømmekage fra Brovst

Drømmekage fra Brovst, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 24 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkTilberedningstid : 45 minutter

Indsendt af : Malene

Indsendt :      Red:

Drømmekage fra Brovst, billede 4 Drømmekage fra Brovst, billede 1 Drømmekage fra Brovst, billede 2 Drømmekage fra Brovst, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
500 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
8 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
4 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
6 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Fyld:
240 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
500 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
1 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Sukker og smør (ikket smeltet) røres godt. Æg tilsættes ét for ét og røres godt. Resten af ingredienserne røres i.

Dejen fyldes i en bradepande ca. 33x38 cm og bages ved 200 grader C alm. ovn i ca. 25 minutter.

Alle ingredienserne til fyldet smeltes i en gryde, mens kagen bager.

Kagen tages ud og fyldet kommes på - efterbages i 10 minutter.

Tips:

Kan læse flere har problemer med at dejen og eller fyld flyder ud over samt kagen ikke bliver bagt.

Når dejen kommes i bradepanden skal den fylde ca. 1/3 i højden, og når fyldet skal over skal der stadig være kant tilbage.

Når der ændres i antal så ændres bradepandes størrelse ikke, det må du selv vurdere.


Beskrivelse:

Drømmekage

Drømmekagen blev for alvor i udbredt i Danmark 1960’erne, da en lokal opskrift fra Brovst blev gjort kendt i hele Danmark. I dag er den fantastiske kage et sikkert hit blandt alle aldersgrupper i hele landet.

Drømmekage er en af favoritterne

Vi danskere elsker kage i alle former og afskygninger. Om det er en lille kage til kaffen, en til fødselsdagen, en på kontoret eller en til udflugten, så er kage altid populært i det danske land. Drømmekagen er kåret til danskernes 4. mest foretrukne kage, hvilket ikke er en lille bedrift taget danskernes forhold til kage i betragtning. Denne lækre opskrift på drømmekage vil med garanti kunne retfærdiggøre den flotte 4. plads i de danske kagehjerter.

Alternative versioner af drømmekage

Når man bager, hænder det ofte, at der bliver sat et personligt præg på det man bager. Dette er også muligt med drømmekage. Opskriften er i sig selv fantastisk, men det kan eventuelt være at den kræver et personligt præg, før smagsoplevelsen bliver helt perfekt for dig og dem du bager drømmekage til. Den gode smag af en drømmekage gør at man sagtens kan eksperimentere uden at ødelægge smagsoplevelsen. Prøv eventuelt at lave en drømmekage med kakao, kaffe, havregryn, eller marcipan. Dette kan være med at give en ny og spændende version af den gamle klassiker.

karakterer:
Opskriften er vist 2431725 gange,
og udskrevet 71799 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (1609 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 44852 (10679 kcal)
KJ pr. Pers. 1868 (444 kcal)
Vægt ialt 3146 gram
Vægt pr. Pers. 131 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1425 KJ (339 kcal)
Protein 4.8 gram
Fedt 15.5 gram
Kulhydrat 45.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2022-05-18 19:03:06
Bager den hver gang

Annette  -  2022-02-14 23:40:44
Der er ALT FOR MEGET fyld

Hanne  -  2022-02-01 10:09:05
Jeg bruger ofte denne opskrift, som grund opskrift, til feks chokoladekage, krydder kage eller sandkage, dog kommer jeg ikke så meget sukker i, da den er alt for sød til min smag.

Nadereh   -  2022-01-02 20:44:45
Jeg har lavet drømmekagen for første gang til mine gæster. Den blev fantastisk og alle ville have opskriften 😊. Tak for Alletiders kogebog 😊

Finn Andersen  -  2021-11-18 19:58:04
Jeg laver fyldet af 1 glas æblemos, 300 g kokosmel og 7-800g brun farin. Man skal dog bage bunden færdig , ellers synker væden ned . Jeg giver fyldet 10 minutter.

  -  2021-10-19 08:15:27
lige i øjet

birger  -  2021-10-05 08:28:09
nu er den ikke fra Brovst men derimod klokkeholm v hjallerup :)

Lilli  -  2021-10-01 11:16:20
kan se flere har problemer med skilt dej ,så i den engelske bagedyst at hvis man sir lidt hvedemel i så samler det dejen igen ,har prøvet og det virker

mariam  -  2021-09-18 15:15:16
og den ser så lækkeret ud

mariam  -  2021-09-18 15:13:24
forså det ikke vil du forklar det bedre om drømmekagen forklar det lidt tydeligere. med MVH mariam

Elin  -  2021-07-30 13:39:23
Nu bager jeg den til mine børnebørn, og den er lige så fantastisk, som da det var til deres forældre for 35 år siden.

  -  2021-07-15 19:15:25
Havde ikke bagt drømmekage i 15 år...Det blev en sikker vinder

Per  -  2021-07-03 12:31:58
1 tsk. er 5 ml og en spsk. er 15 ml

  -  2021-06-23 15:46:05
Tip, Put fyldet på når kagen er gennembagt, så klasker kagen ikke sammen. Margarine/sukkerforholdet i denne opskrift er forkert. Det burde være pund til pund ;) Det resulterer i at dejen altid vil skille, når æggene hældes i sukker/margarine blandingen.

Louise  -  2021-06-18 20:38:29
Min søn elsker drømmekage og var vild med denne her. Men han synes at kanten var lidt tør. Tror han henviser til at fyldet var karameliseret

Line  -  2021-05-29 20:33:15
Fin kage, men jeg ville enten bage den i den større bradepande, eller putte færre ingredienser i en anden gang. kagen simpelthen ikke kan være i bradepanden som er anvist i opskriften, og flyder over når fyldet kommer med ind i ovnen.

  -  2020-12-26 17:18:28
Afmåling af bagepulver er lidt diskutabelt, for nogle har små te-skeer, andre har store - og hvor meget top? Jeg sætter stor pris på angivelse af gram til bradepandekager... Jeg er vild med opskriften, for mine te-skeer passer, og jeg elsker, at der er rigelig topping!

Rie  -  2020-11-04 14:22:58
Kagen hæver op på midten så fyldet flyder ud til siderne og jeg har brugt den rigtige stør. bradeform øv penge lige ud i luften måtte smide hele kagen ud

  -  2020-06-22 19:40:15
Vigtigt at bruge en kvalitets mel Hæver bedre og klasker ikke sammen👍😄

John  -  2020-05-30 08:58:45
Kagen er rigtig god, men selv om man følger på opskriften punktlig, løber det over. Jeg bruger selvfølgelig den dybeste bradepande vi har. Hilsen John.

Nicole  -  2020-04-18 16:05:20
Ok opskrift, men der er for meget kokosfyld ift. dej. Vores kage endte med at være 50/50 af dej og fyld, så man kan sagtens skrue ned for opskriften til fyldet.

Stephan  -  2020-03-20 20:10:19
Min søn og jeg lavede kagen og det gik superfint. Det er en børnevenlig kage at bage med en 8-årig pga. de få- og enkle ingredienser. Jeg brugte mindre sukker end opskriften angav og kagen er fortsat rigeligt sød pga. den brune farin i toplaget. Jeg er tæt på at sige at man helt kan undvære sukker i dejen pga. toplaget. Derudover gav jeg den lidt mindre varme og lidt kortere tid for at sikre at den ikke blev tør

Christian Johansen   -  2020-03-02 20:25:12
Brugte præcis det der stod i opskriften, samt præcis den rette bradepande, hvilket resulterede i at fyldet flød ud over i stor stil da den skulle efterbages. Måske lidt mindre bagepulver? 😉

Amalie Rigensborg   -  2019-12-30 14:52:55
Har lige brugt denne opskrift og den er fantastisk men hvis i har problemer med at dejen ikke er helt bagt skal i bare give det 10-12 minuter mere Det virker og den delme god😘

Kim  -  2019-12-17 21:44:59
Jeg har lavet Drømmekage for første gang, det gik fantastisk godt, dog gav jeg selve kagen et par minutter ekstra i ovnen og da jeg lavede fyldet, så blandede jeg smør, brunfarin og kokosmel først i gryden, da det var godt æltet, da kom 1 dl sødmælk i, og det virkede fantastisk.

Per  -  2019-12-17 07:37:51
Den tørrede revne kokos som du kan købe i de fleste butikker heder kokosmel selvom den ikke er malet som med almindeligt hvedemel.

Karsten  -  2019-12-16 20:11:39
Det er vel ikke "kokosmel"; men "reven kokos" der skal i, eller .....?

  -  2019-11-03 14:39:32
Det hele passede super fint her i opskriften til 30x40 formen. Blev fint bagt, fyldet passede perfekt, og den smagte dejligt. Fulgte opskriften slavisk og havde ingen problemer 👍😊

Lærke  -  2019-10-26 09:16:40
Den smager mega godt

  -  2019-10-14 23:08:31
Har lavet den 4 gange nu. Altid helt perfekt kage med dejlig tykt lag snask.

Corneliussen  -  2019-10-14 14:03:35
Fulgte opskriften og brugte formstørrelse, men endte med en kage der var flydende og lige til at smide ud, selv om jeg tog chancen og gav dem både mere tid og varme, det ændrede ikke på den flydende form, så ud med den.

  -  2019-10-14 13:53:26
Hvis det er store æg er 3 mere end rigeligt

Anita  -  2019-09-06 09:45:50
bager den til vores træning i vores hundeklub. Alle elsker den....mums.

Rasmus   -  2019-09-05 16:33:54
Skal smør og sukker ikke piskes sammen og ikke røres som opskriften siger og når så de tørre ingredienser skal i så skal det røres sammen? Jeg står i hvert fald med en dej der skilt nu. 😪

Maya   -  2019-07-27 13:38:09
Elsker den opskrift, har bagt den et par gange nu. Nem og lige til. Men den bagetid skal godt nok rettes. Min har nu fået 40 min og stadig flydende i midten. Til alle som vælger at bage den, den skal i hvert fald ha dobbelt tid i oven og læg noget sølvpapir over den ,ellers bliver den sort. 👍 men ellers er den mega go.

Sarah   -  2019-06-13 14:14:53
Jeg kommer gerne ananasringe i bunde af kagen. Det gør den lækker svampet og smager mega godt

Charlotte  -  2019-05-08 13:59:38
Verdens bedste drømmekage.

Joan   -  2019-03-25 15:04:44
Hvis at i syntes at der er for meget kage tilbage , så kan man bare putte noget kage i en frysepose og komme den i fryseren . Og når man så har lyst til kagen igen så tager man bare kage op af fryseren og lader den tø op , og så er der kage til kaffen eller til en kop The .

Nada  -  2019-03-08 07:34:17
6 tsk bagepulver alt for meget

Per  -  2019-02-06 12:59:52
Hvis du ændre antal på opskriften, skal du selv justere form og bagetid

Kim  -  2019-01-31 20:31:37
Opskriften passer ikke til den form der angives. Der er ca dobbelt så meget som der er plads. Hvis mange har problemet, måske det så er opskriften der skal justeres.

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her