Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Marineret kalkunbryst

Marineret kalkunbryst, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Marineret kalkunbryst, billede 4 Marineret kalkunbryst, billede 1 Marineret kalkunbryst, billede 2 Marineret kalkunbryst, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Kalkunbryst
   
  Marinade:
2 dl. Rødvin. uspec. 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 spsk. Soja sauce 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   
  Stegning:
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

2 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Sauce:
Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Spiresalat:
100 gram Iceberg, salat 1 hoved iceberg vejer ca 600 gram.
100 gram Bønnespirer
100 gram Solsikkespire
100 gram Vindruer, grønne
50 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
   
   
  Dressing:
1.5 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 spsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 spsk. Balsamico, mørk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Hasselbak kartofler:
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Paprika
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Læg kalkunbrystet i et fad, overhæld med marinaden, dæk med film og sæt det i køleskabet 2-3 timer.

Varm en stegegryde med olie godt op. Dup kalkunbrystet tørt, gnid det med salt og brun det på alle sider. Hæld marinade og vand ved og lad det småstege 1 time under låg.

Tag stegen op og skum fedtet af skyen. Jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand, tilsæt piskefløde og smag til med salt og peber.

Spiresalat med druer:
Icebergsalaten snittes, vindruerne skæres i skiver og mandlerne hakkes. Dressingen piskes sammen og hældes over ingredienserne til salaten, og det hele blandes godt.

Hasselbackkartofler:
Skræl kartoflerne. Skær dem i tynde skiver, MEN IKKE helt igennem. (det gøres let ved at lægge den skrællede kartoffel i en træ-grydeske, før den skæres). Smør et fad med lidt olie og sæt kartoflerne med skiverne opad. Kryder med salt, peber og paprika.

Bages i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 1 time til kartoflerne er lysebrune.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (30 stemmer)

Opskriften er vist 111795 gange,
og udskrevet 4574 gange.


Energi:
KJ total 15718 (3742 kcal)
KJ pr. Pers. 3929 (935 kcal)
Vægt ialt 2959 gram
Vægt pr. Pers. 739 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 531 KJ (126 kcal)
Protein 7.5 gram
Fedt 6.5 gram
Kulhydrat 9.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2019-02-23 08:11:51
Synd at bruge maizenamel det smager igennem


Stephanie  -  2011-12-30 11:00:18
Jeg synes opskriften er super god :) Putter dog kun 1½ dl rødvin i :)


Marian  -  0000-00-00 00:00:00
Kødet dejligt mørt, sovsen lækker, spiresalaten passer perfetkt til.


Lisbeth  -  0000-00-00 00:00:00
Spiresalat og sovs er vildt godt. resten er udmærket


Lisa  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig lækkert


John  -  0000-00-00 00:00:00
Sådan skal det gøres


Irene  -  0000-00-00 00:00:00
Der var stor begejstring her. God smag og god sovs.


Kim  -  0000-00-00 00:00:00
Folk er generelt vilde med sovsen


Jeanette  -  0000-00-00 00:00:00
Et rigtig godt alternativ til mange andre opskrifter med kalkunbryst der ofte skal steges i ovnen. Saftigt kød og rigtig god sovs.