Porrerne skylles og renses. Skæres i stave på ca. 7 cm længde, og koges i 15 minutter til de er møre.
Kødet røres til fars med æg, mel, mælk, salt og peber.
Et stykke bagepapir lægges på bordpladen, og der drysses med rasp ovenpå. Herpå lægges en stor spiseske fars, der trykkes til en flad firkant på ca. 8x8 cm.
Herefter lægges der et stykke kogt porre ovenpå. Bagepapiret bruges til at forme farsen omkring porren, så der fremkommer en tyk pølse af fars med rasp omkring.
De farserede porrer steges i olie på panden til de er gyldne og gennemstegte.
Vil du spare på fedtet, og slippe for at stå i stegeos, kan de farserede porrer steges i ovnen. Porrerne lægges i et ildfast fad, der er beklædt med bagepapir. Der sprayes med olie henover, og de farserede porrer steges ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter.
Grøntsagsmos:
Snit kartofler, selleri og gulerødder og kog dem møre i usaltet vand.
Hæld vandet fra og pisk grøntsagerne til mos. Tilsæt finthakket rødløg, salt og peber.
Serveres med mornaysauce.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.9
(34 stemmer)
Opskriften er vist 252595 gange, og udskrevet 9282 gange.
Energi:
KJ total 15076 (3589 kcal)
KJ pr. Pers. 3769 (897 kcal)
Vægt ialt 3112 gram
Vægt pr. Pers. 778 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 484 KJ (115 kcal) Protein 6.1 gram Fedt 5.4 gram Kulhydrat 11.2 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
- 2020-01-06 07:10:59 Man kan med fordel også panere dem og stege dem i rigeligt med smør.
Louise - 2017-03-29 11:50:10 Opvarmede I bare mornaysaucen?
louise - 2017-03-05 18:50:37 jeg syntes farsen blev helt ekstremt vandet men det smagte godt
Anne Mette - 2010-08-28 13:18:28 Der skal løg, eller porretoppe i farsen - og blandet svine/kalvefars. I det hele taget som en frikadellefars. Ellers god opskrift
john - 2009-08-24 10:56:26 Der skal rigeligt med hakkede løg i farsen, og også gerne finthakket purløg.
sydhavnen - 2009-08-10 13:24:40 De er meget lækre, men tilsatte dog en anelse revet muskatnød.
Jeg kan kun sige en ting PRØV DET.
Per - 2008-10-12 19:40:48 Vi serverede de farserede porrer med en bagt kartoffelmos og mornaysauce.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider