Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Farserede porre

Farserede porre, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Porre

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Farserede porre, billede 4 Farserede porre, billede 1 Farserede porre, billede 2 Farserede porre, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
   
500 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
60 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 dl. Letmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.25 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
50 gram Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
   
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
  Grøntsagsmos:
800 gram Kartofler til mos 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
100 gram Knoldselleri 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
200 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1 Rødløg 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
5 dl. Mornaysauce 14% 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Porrerne skylles og renses. Skæres i stave på ca. 7 cm længde, og koges i 15 minutter til de er møre.

Kødet røres til fars med æg, mel, mælk, salt og peber.


Et stykke bagepapir lægges på bordpladen, og der drysses med rasp ovenpå. Herpå lægges en stor spiseske fars, der trykkes til en flad firkant på ca. 8x8 cm.

Herefter lægges der et stykke kogt porre ovenpå. Bagepapiret bruges til at forme farsen omkring porren, så der fremkommer en tyk pølse af fars med rasp omkring.

De farserede porrer steges i olie på panden til de er gyldne og gennemstegte.

Vil du spare på fedtet, og slippe for at stå i stegeos, kan de farserede porrer steges i ovnen. Porrerne lægges i et ildfast fad, der er beklædt med bagepapir. Der sprayes med olie henover, og de farserede porrer steges ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter.

Grøntsagsmos:
Snit kartofler, selleri og gulerødder og kog dem møre i usaltet vand.

Hæld vandet fra og pisk grøntsagerne til mos. Tilsæt finthakket rødløg, salt og peber.

Serveres med mornaysauce.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (33 stemmer)

Opskriften er vist 226873 gange,
og udskrevet 8683 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 15076 (3589 kcal)
KJ pr. Pers. 3769 (897 kcal)
Vægt ialt 3112 gram
Vægt pr. Pers. 778 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 484 KJ (115 kcal)
Protein 6.1 gram
Fedt 5.4 gram
Kulhydrat 11.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2020-01-06 07:10:59
Man kan med fordel også panere dem og stege dem i rigeligt med smør.

Louise  -  2017-03-29 11:50:10
Opvarmede I bare mornaysaucen?

louise  -  2017-03-05 18:50:37
jeg syntes farsen blev helt ekstremt vandet men det smagte godt

Anne Mette  -  2010-08-28 13:18:28
Der skal løg, eller porretoppe i farsen - og blandet svine/kalvefars. I det hele taget som en frikadellefars. Ellers god opskrift

john  -  2009-08-24 10:56:26
Der skal rigeligt med hakkede løg i farsen, og også gerne finthakket purløg.

sydhavnen  -  2009-08-10 13:24:40
De er meget lækre, men tilsatte dog en anelse revet muskatnød. Jeg kan kun sige en ting PRØV DET.

Per  -  2008-10-12 19:40:48
Vi serverede de farserede porrer med en bagt kartoffelmos og mornaysauce.