Juleand stegt med æbler og svesker

Juleand stegt med æbler og svesker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - And hel

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :
Juleand stegt med æbler og svesker, billede 4 Juleand stegt med æbler og svesker, billede 1 Juleand stegt med æbler og svesker, billede 2 Juleand stegt med æbler og svesker, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3000 g.and, hel
10 svesker
1 æbler
 salt
 peber
 
 Sovs:
 Piskefløde
25 g.smør
2 spsk.hvedemel
 kulør
 salt
 peber
 
Opskrift:
Start med at fjerne evt. indmad i anden. Skær herefter de 2 yderste led af vingerne, disse halveres og brunes af i en gryde med lidt smør, og når de er pænt brune hældes vand over, ca. 8 dl. og det småkoger så indtil anden er færdig.

Anden fyldes med æblestykker og/eller svesker, bindes evt. op med kødsnor og lægges på siden i en bradepande og brunes ved 225 grader C. alm. Ovn ca. 20 minutter, hvorefter den vendes om på den anden side og brunes her i yderligere 20 minutter.

Hæld så fedt af, (op i en skål) og læg anden på ryggen og steg nu videre en times tid, fedtet hældes af et par gange undervejs.

Efter 1 time sænkes temperaturen til 200 grader og anden steget videre til den er gennemstegt, 30-60 minutter. Centrumstemperaturen skal være 75 grader C hvis du bruger stegetermometer, du kan også stikke en kødnål ind ved låret, er kødsaften klar er den færdig, endelig kan der lægges mærke til om kødet løsner sig fra brystbenet, så er den også ved at være gennemstegt.

Anden tages af bradepanden, og det sidste fedt hældes af, vandet som vingerne har kogt i hældes i bradepanden, evt. med lidt kartoffelvand, og så meget andefedt som du synes passer.

Sovs:
Væden fra bradepanden sigtes over i en gryde og det bringes i kog, der kan spædes op med piskefløde hvis det ønskes, og sovsen jævnes med en melbolle, farves med kulør og smages til med salt og peber.


Servering:
Andestegen kan serveres med brunede og hvide kartofler, sukkerkogte halve æbler med gele, og rødkål.


karakterer:
Opskriften er vist 14013 gange,
og udskrevet 187 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu