Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Ungarsk gullaschsuppe

Ungarsk gullaschsuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Marvpibebov

Oprindelsesland : Ungarn

UngarnIndsendt :





Ingredienser:
1 kg.marvpibebov af okse
 
1 løg
2 grønne peberfrugter
3 spsk.svinefedt
 
2 fedhvidløg
2 tsk.sød paprika
1 ds.flåede tomater
1 tsk.kommen
2 l.vand eller bouillon
 salt
 
4-5 kartofler
2 gulerødder
 


Opskrift:

Skær kødet fra benene og skær det i mundrette stykker. Pil løget og skær det i ringe. Befri peberfrugterne for frøstol og kerner og skær dem i tykke strimler.

Smelt fedtet i gryden og svits først løgringene og derefter peberfrugt strimlerne heri. Tag det op.

Pil og knus hvidløgsfeddene og kom dem i gryden. Svits kødstykkerne i fedtstof hvidløgsblandingen og kom paprikaen i, men pas på den ikke bruner så mister paprikaen sin aroma og giver en ram smag.

Kom de flåede tomater i gryden til kødet sammen med kommen Tilsæt kødbenene og lad det helle snurre nogle minutter.

Kom løg og peberfrugt blandingen i og tilsæt bouillon eller vand. lad supper koge op og smag til med salt.

Dæmp varmen, læg låg på gryden og lad suppen snurre ved svag varme et par timer.

Skræl imens kartofler og gulerødder og skær dem i små terninger. Kom dem i suppen de sidste 15-20 minutter. Fjern kødbenene og smag evt. suppen til med mere salt.

Servering:
Server den rygende varm. Byd landbrød til.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (14 stemmer)

Opskriften er vist 26551 gange,
og udskrevet 907 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

en dygtig kok fra Ungarn 2016-06-16  -  2016-06-18 22:50:22
ENDELIG,EN KORREKT OPSKRIT :) :) :) MEGET FINT :) JA, vi bruger svinefedt til gulyás suppen ( evt. solsikkeolie), IKE margarin JA, husk KOMMEN, ca. 1 tsk hel kømmen / 1kg kød (ellers den bliver bare en oksekødssuppe og ikke ungarsk gulyás suppe), ( men IKKE spidskommen !!! :) ) Flåede tomater ...hmm fint nok, men i Ungarn bruger vi FRISKE MODNEDE TOMATER (evt. tomatpure :) ) JA, vi har GULERØDDER i det:) (til 1 kg kød bruger vi ca. 1/2kg guleroder og 1 kg kartofler ) GULYÀS SUPPE er ikke en hverdagssuppe i Ungarn. Nej nej, heller ikke derned. FORDI DEN TA´ TID. DEN SKAL NEMLIG SIMRES MIN. FOR 2 TIMER :))) ( uden kartofler og guleroder. Og du behøver ikke at bruge bullon. Hvis du følger opskriften, får du verdens bedste bouillon alligevel. VELBEKOME :) :) :)))))))))))


Rasmus  -  2009-08-04 16:58:42
Det er jo ikke den samme opskrift!


  -  2008-09-30 19:31:38
den er ikke rigtig ungarsk uden kommen i :-)prøv det, men der skal ikke så meget til